Now Reading:
Obilježena 30. godišnjica pogibije Damira Rubenčića i Dubravka Smoleca – zamjenik Tomljenović: Naša je zadaća sjećati ih se!
Full Article 1 minutes read

Obilježena 30. godišnjica pogibije Damira Rubenčića i Dubravka Smoleca – zamjenik Tomljenović: Naša je zadaća sjećati ih se!

Polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša ispred spomen-obilježja „Hrvatska kocka“ u središtu Vrbovca, obilježena je 30. godišnjica pogibije Damira Rubenčića i Dubravka Smoleca, pripadnika 51. samostalne bojne.

U neprijateljskom granatiranju poginuli su 28. prosinca 1991. u Gornjoj Subockoj, samo deset dana nakon što je bojna upućena na zapadnoslavonsko ratište.

-Na ovaj dan preplave me emocije. Bio sam s dečkima u rovu, oni su poginuli, a ja i sadašnji zamjenik župana, Damir Tomljenović ranjeni. Volio bih da ljudi ovakve događaje ne shvaćaju olako. Mi smo tada bili mladi i bili smo spremni poginuti za slobodu Hrvatske – prisjetivši se poginulih suboraca ispričao je Dražen Jendriš.

Lampaš je upalio i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

-Za one koji su poginuli ne možemo ništa napraviti, no naša je zadaća sjećati ih se i koliko je god moguće pomoći njihovim obiteljima i onima koji su ostali iza njih – rekao je Tomljenović.

Nakon komemoracije u Vrbovcu vrbovečki branitelji uputili su se u Gornju Subocku, mjesto pogibije njihovih suboraca.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
29.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.