Now Reading:
Prije godinu dana ga nije bilo dosta, a sada ga ne žele – zašto pada povjerenje u cjepivo i Stožer?
Full Article 1 minutes read

Prije godinu dana ga nije bilo dosta, a sada ga ne žele – zašto pada povjerenje u cjepivo i Stožer?

U ponedjeljak je obilježena godina dana od prvog cijepljenja u Hrvatskoj. U tom trenutku postojao je velik interes za cijepljenjem, a cjepiva bilo čak i premalo, dok danas, iako cjepiva ima, interesa je sve manje.

Hrvatska je s tek nešto više od 55 posto cijepljenog ukupnog stanovništva i dalje na samom dnu Europske unije, a Vlada nije zadovoljna. Kako piše N1, premijer Andrej Plenković naglašava da su problem društvene mreže, a ne odluke Stožera, a upravo povjerenje u rad Stožera i u cjepivo pada iz dana u dan.

Ipak, činjenica je da je prvih nekoliko tjedana cijepljenja obilježeno kašnjenjem i cijepljenjem preko reda, a obiteljski liječnici pak tvrde da je sva loša komunikacija s javnosti i petljanje Stožera u vlastitim odlukama palo na njihova leđa.

U međuvremenu dio oporbe nije siguran bi li ove loše brojke bile bolje kad bi se uvelo obavezno cijepljenje, a dio oporbe politički iskorištava situaciju.

Kako će Vlada potaknuti daljnji interes za cijepljenjem ostaje nam za vidjeti, no jedno je sigurno, popularnost i povjerenje u rad nacionalnog Stožera civilne zaštite i dalje pada.

www.sjever.hr / N1
28.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.