Now Reading:
Učiteljica natjerala djecu da glume Holokaust?! “Učeniku je rečeno da ‘puca’ u svoje kolege iz razreda”
Full Article 2 minutes read

Učiteljica natjerala djecu da glume Holokaust?! “Učeniku je rečeno da ‘puca’ u svoje kolege iz razreda”

U glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država, Washingtonu, u osnovnoj školi Watkins učiteljica koja nije identificirana suspendirana je jer je naredila djeci da glume igrokaz o Holokaustu kako bi ih podučila užasu, piše Daily Mail, prenosi Index.hr.

Kako piše, jedan je dječak, inače Židov, dobio ulogu Adolfa Hitlera i morao odglumiti njegovo samoubojstvo. Početna je ideja bila da učenici prije zimskih praznika sami naprave mini projekt zbog čega su i učenici išli na sat u knjižnicu. Međutim, učiteljica je došla na „briljantnu” ideju da učenici naprave rekonstrukciju Holokausta!

– Želim istaknuti kako je učiteljica donijela lošu odluku, od učenika se nikada ne bi smjelo tražiti da glume ili prikažu bilo kakav zločin, posebno genocid, rat ili ubojstvo – rekao je ravnatelj MScott Berkowitz.

Jedan od roditelja učenika rekao je kako je njegov sin dobio ulogu pretvaranja da je u vlaku koji Židove odvozi u koncentracijske logore, nakon čega je morao odglumiti i smrt u plinskoj komori.

Učeniku je također rečeno da ‘puca’ u svoje kolege iz razreda – rekao je jedan od roditelja.

Najgore od svega je da postoje i dodatne optužbe da je učiteljica pred djecom iznosila antisemitske izjave, a kada su je učenici pitali zašto moraju glumiti Holokaust, ona je rekla da je to zato što su Židovi ukrali Božić.

www.sjever.hr/index.hr
21.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.