Now Reading:
PRAVI DUH BOŽIĆA U ČAKOVCU: „Ukras ponesi, radost donesi“
Full Article 2 minutes read

PRAVI DUH BOŽIĆA U ČAKOVCU: „Ukras ponesi, radost donesi“

Subotnje jutro u Čakovcu započelo je u pravom božićnom duhu zahvaljujući akciji „Ukras ponesi, radost donesi“ koja se prošle godine pokazala kao odlična praksa! Danas, 18. prosinca akcija je počela u 10:30 sati na Franjevačkom trgu.

Zamisao Grada Čakovca i Turističke zajednice Čakovca je da božićni ukrasi s istaknutom božićnom željom za 40-ak mališana krase jelku kod Crkve sv. Nikole biskupa u središtu grada, a sugrađani će do blagdana Božića razveseljavati djecu poklonima – njihovom božićnom željom. „Lutka, autić, pernica, ruksak, patike, knjiga, društvena igra….“, neke su od želja mališana koje im mnogi od nas možemo ostvariti. Tako su se današnjoj akciji pridružili i međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Gradonačelnica je istaknula kako su sve akcije, a pogotovo u predblagdansko vrijeme vezane uz one najmlađe.

– Organizirane su mnoge radionica, igrokazi i aktivnosti, a sve za mališane. Danas smo imali Advent run koji će omogućiti onima slabijeg imovinskog stanja ljetovanje u 2022. godini. Imamo akciju “Ukras, ponesi, radost donesi” za one kojima Božić nije pretjerano veseo pa je ovo način da doprinesemo, pomognemo i nekom uljepšamo blagdane – poručila je Cividini.

mčaržavec/www.sjever.hr
18.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.