Now Reading:
TRADICIJA JE NASTAVLJENA Božićni koncert u Klanjcu napunio i zagrijao glavni gradski trg
Full Article 2 minutes read

TRADICIJA JE NASTAVLJENA Božićni koncert u Klanjcu napunio i zagrijao glavni gradski trg

Nakon godine dana stanke zbog svima znane pandemije koronavirusa, ovog vikenda je na glavni klanječki trg ponovno vraćena dobra, stara božićna atmosfera. Naime, u sklopu manifestacije Blagdani u gradu održani su tradicionalni božićni sajam i božićni koncert kojeg već više od 20 godina održava KUD Antun Mihanović sa svojim prijateljima.

Tako su uz domaćine nastupali i KUD iz Horvatskog, Puhački orkestar Lijepa naša Kumrovec i KUD Naša lipa iz Tuhlja.

Kako je naglasio gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, ove godine su bez obzira na pandemiju odlučili organizirati svoje adventske manifestacije jer su ljudi željni druženja, a folkloraši nastupa.

-Život nije samo čuvanje, treba i raditi i nastupati i posebno mi je drago da smo uspjeli održati božićni sajam i tradicionalni božićni koncert – poručio je Brlek.

Na božićnom koncertu bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je naglasio kako je riječ o tradicionalnom koncertu kojim KUD Antun Mihanović svojim sugrađanima svake godine čestita Božić i Novu godinu.

-Ono što je fascinantno je da koga god sam od folkloraša pitao je li im hladno, nikome nije. To je onaj adrenalin pred nastup jer im je ovo praktički jedini nastup pred domaćom publikom što je najteže i najizazovnije. Vjerujem da će ovo biti jedna lijepa večer, a na Trgu Antuna Mihanovića vratit će se božićna atmosfera – rekao je Kolar.

Ilija Kranjčec iz KUD-a Antun Mihanović pojasnio je kako će večeras publici pokazati slavonsko božićno kolo i bunjevac, a iako se zbog aktualne epidemiološke situacije nisu mogli puno pripremati, najavio je kako iduće godine u lipnju slave jubilarni 40. rođendan pa se nadaju da će onda moći organizirati puno veći i puno ljepši koncert.

Kako je naglasio Armando Slaviček iz KUD-a Naša lipa Tuhelj, sretni su što su se ponovno okupili, a iako je vani hladno, kako kaže, srca su im topla i spremni su nastaviti tradiciju i zagrijati sve koji se okupe na glavnom gradskom trgu.

tklopotan / www.sjever.hr
18.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.