Now Reading:
Župan Kolar održao prijem za najknjižničara Davora Žažara i dobitnicu nagrade “Ivan Filipović” za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti Ines Krušelj Vidas
Full Article 4 minutes read

Župan Kolar održao prijem za najknjižničara Davora Žažara i dobitnicu nagrade “Ivan Filipović” za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti Ines Krušelj Vidas

U ponedjeljak je županijskom uredu župan krapinsko-zagorski Željko Kolar održao prijem za knjižničarku iz OŠ Matija Gubec Gornja Stubica Ines Krušelj Vidas, jedinu zagorsku dobitnicu nagrade “Ivana Filipović” za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i knjižničara iz OŠ Lijepa naša Tuhelj i OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, dobitnika nagrade “Višnja Šeta”, za najboljeg knjižničara u 2020. godini.

Župan Kolar je naglasio kako su Davor Žažar i Ines Krušelj Vidas sjajni profesionalci u svome poslu, ali imaju i šire poglede jer se uz knjižničarstvo bave i još mnogim iznimnim stvarima kao što su zaštita kulturne baštine, zaštita okoliša, humanost u djelovanju u crvenom križu.

-Kada imate ovakve pojedince, onda i u sustavu kojim upravljate imate bolje rezultate i upravo zbog ovakvih ljudi možete provoditi projekte koji daju dodatnu kvalitetu obrazovanja. Ines i Davor do sada su napravili veliki značaj u sustavu knjižničarstva i obrazovanja na području županije – kazao je župan.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je povod prijma nagrade koje su osvojili zahvaljujući svojoj ogromnoj radnoj energiji, stručnom radu i entuzijazmu.

Davor Žažar dobitnik je nagrade Višnja Šeta za najboljeg knjižničara za 2020. godinu. Profesor Žažar iznimno se zalaže za poticanje čitanja kod djece i mladih, pokretač je niza projekata i aktivnost u školama u kojima radi. Autor je nekoliko monografija. Začetnik je i sudionik brojnih projekata koji se provode u školama, a koji ide prema ideji koju ističe: nužno je otvaranje knjižnica prema javnosti i promoviranje književne struke kao nositelja kulturnih i društvenih događanja u zajednici – kazala je zamjenica Petek.

Za knjižničarku Ines Krušelj Vidas zamjenica Petek je kazala kako Ines ističe rad s djecom i mladima na inovativnom promoviranju čitanja.

-Ines Krušelj Vidas dobitnica je nagrade Ivan Filipović, prestižne nagrade u sustavu odgoja i obrazovanja koju dodjeljuje Republika Hrvatska na temelju pripreme Ministarstva znanosti i obrazovanja i nagrada je za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti te predstavlja najviše priznanje djelatnicama i djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Dodjeljuje se pojedincima koji su svojim stručnim zalaganjem i uzorom pridonijeli unapređenju odgojno-obrazovne struke i ugledu učiteljskog poziva – rekla je Petek i istaknula kako se Ivan Filipović zalagao za slobodu u radu učitelja s djecom te ga se naziva „ocem učitelja”.

Dobitnica nagrade “Ivan Filipović” Ines Krušelj Vidas istaknula je kako se na ovaj način promovira knjižničarska struka dok je Davor Žažar, dobitnik nagrade “Višnja Šeta” kazao kako je Županija bila ta koja je podržavala rad knjižničara i najavio kako će se idući mjesec po prvi puta dodijeliti nagrada za najčitatelja Krapinsko-zagorske županije.

msopek/sjever.hr 06.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.