Now Reading:
Tko će biti počasni građanin Koprivničko-križevačke županije? Predložite i vi svoje kandidate
Full Article 2 minutes read

Tko će biti počasni građanin Koprivničko-križevačke županije? Predložite i vi svoje kandidate

Koprivničko-križevačka županija će i ove godine dodjeljivati osam priznanja svojim zaslužnim građanima, a predložiti ih možete i vi.

Naime, Županija poziva sve građane, pravne osobe i organizacije da podnesu prijedloge za dodjelu javnih priznanja u koja spadaju nagrade za počasnog građanina, životno djelo, promicanje ljudskih prava „Mara Matočec”, promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“, doprinos ugledu i promociji županije te za iznimno postignuće u protekloj godini, a dodijelit će se i zahvalnica Koprivničko-križevačke županije te plaketu Župana.

Priznanje za počasnog građanina može se dodijeliti osobi koja se istaknula naročitim zaslugama za područje Koprivničko-križevačke županije, dok se nagrada za životno djelo u iznosu od 15 tisuća kuna dodjeljuje osobama koje su svojim radom ili životom vezane uz Županiju i zaslužne su za promociju gospodarstva, znanosti, odgoja i obrazovanja, kulture i tehničke kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva i socijalne skrbi, poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, obrtništva, zaštite okoliša ili turizma.

Nagradu „Mara Matočec“ mogu osvojiti osobe koje djeluju, rade ili žive na području Županije za velike zasluge u promicanju ljudskih prava i temeljnih sloboda, dok se nagrada „Marcel Kiepach“ dodjeljuje za doprinos napretku primjenjivih znanja i kreativnog izražavanja kod tehničkih, gospodarskih, poljoprivrednih i drugih grana.

Nagrada se dodjeljuje i za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije u zemlji i inozemstvu te za iznimna postignuća u unapređivanju gospodarstva, poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, obrtništva, zaštite okoliša i turizma te za područje unapređivanja znanosti, kulture i tehničke kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja.

Zahvalnica Koprivničko-križevačke županije i plaketa Župana dodjeljuju se za uspjehe u poslovanju, zasluge za razvoj Koprivničko-križevačke županije, unapređivanje kvalitete življenja, zbog dane donacije, za uspješnu suradnju te promicanje ugleda Koprivničko-križevačke županije u zemlji i inozemstvu.

Pisani prijedlozi šalju se na adresu: Odbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije, Ulica Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica najkasnije do 17. siječnja, a detaljnije informacije dostupne su ovdje.

www.sjever.hr / kckzz.hr
06.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.