Now Reading:
SIMBOL LJUBAVI: U Krapini zapaljena i druga adventska svijeća s Udrugom Europa Donna, gradonačelnik Gregurović: Ova udruga zauzima posebno mjesto u našem gradu i s njim je srasla!
Full Article 3 minutes read

SIMBOL LJUBAVI: U Krapini zapaljena i druga adventska svijeća s Udrugom Europa Donna, gradonačelnik Gregurović: Ova udruga zauzima posebno mjesto u našem gradu i s njim je srasla!

Advent je vrijeme koje nam dodatno ukazuje kako moramo brinuti jednu o drugima, vrijeme koje nam dopušta da na tren zastanemo, pogledamo svijet oko sebe i uvidimo gdje kao društvo možemo više pomoći i pridodati više pažnje. S ovim je mislima u nedjelju, 05. prosinca 2021. godine u u gradskoj knjižnici Grada Krapine upaljena druga svijeća adventskog vjenčića, a u sklopu županijske manifestacije “Advent u Zagorju” koja se održava već 18 godina u suradnji s Udrugom Europa Donna Krapina.

Paljenju svijeće prisustvovao je gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović koji je istaknuo kako Udruga Donna zauzima jedno posebno mjesto među svim udrugama Grada Krapine.

Riječ je o izuzetno aktivnoj udruzi i što se tiče promocije važnosti preventivnih pregleda vezanih uz rak dojke, ali i uz druge maligne bolesti. To je udruga koja je praktički srasla s ovim gradom jer se redovito uključuje u sve naše gradske aktivnosti, pa i ove županijske što vidimo po paljenju večerašnje svijeće – rekao je gradonačelnik Gregurović uz zahvalu Udruzi i Krapinsko-zagorskoj županiji, ali i svim suradnicima koji su odlučili da se druga adventska svijeća upali upravo u Krapini, uoči dana Grada kada se slavi i blagdan svetog Nikole, zaštitnika Krapine i župe.

U ime Krapinsko-zagorske županije paljenju svijeće prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade, Martina Šanjug koja je naglasila kako je današnje paljenje svijeće izuzetno vrijedno upravo zbog svog humanitarnog karaktera, a pogotovo u ovo predblagdansko vrijeme kada se okrećemo svojoj obitelji, veselimo i živimo u obilju.

Moramo se prisjetiti i svih naših sugrađana i sugrađanki koji se nalaze u potrebi i bore s nekim izazovom. Izuzetno je važan doprinos organizaciji civilnog društva, kao što je Udruga onkoloških pacijenata, hvala vam na ovoj humanitarnoj aktivnosti koja je nastavak vaših snažnih preventivnih aktivnosti vezanih uz prevenciju onkoloških bolesti, hvala i Udruzi Europa Donna na svemu što činite. Rad ovih udruga izuzetno je vrijedan i Krapinsko-zagorska županija će sa zadovoljstvom financijski poduprijeti njihove aktivnosti – rekla je pročelnica Šanjug i dodala kako druga adventska svijeća simbolizira ljubav.

Ljubav prema našim bližnjima možemo pokazati na način da ih potaknemo da više vode računa o svom zdravlju, svojim preventivnim pregledima, ali isto tako i da sami vodimo računa o svojem zdravlju i osiguramo što više sretnih trenutaka uz svoje najbliže. To je prilika da se osvijestimo i pružimo podršku svim našim sugrađanima koji boluju od neke onkološke bolesti – poručila je Šanjug na kraju.

Predsjednik Zagorske lipe protiv raka, Stanko Belina pojasnio je kako je Udruga onkoloških pacijenata napravila jednu brošuru kao pomoć svim oboljelim od malignih bolesti. Brošura će im biti vodič i pomoć u daljnjem putu i očuvanju kvalitete života.

– Nadamo se da će ovo vrijeme u kojem svi živimo nekim posebnim životima, malo se družimo i malo komuniciramo licem u lice i kada se sve otuđilo proći – rekao je Belina.

mčaržavec/www.sjever.hr
05.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.