Now Reading:
Važnost prevencije i obrazovanja: Zagrebačka županija predavanjima za učenike obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a
Full Article 2 minutes read

Važnost prevencije i obrazovanja: Zagrebačka županija predavanjima za učenike obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Povodom 1. prosinca – Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, školske liječnice Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije održat će predavanja za učenike na temu prevencije spolno prenosivih bolesti.

Edukacije će se održavati od ponedjeljka do petka, 3. prosinca u svim gradovima Zagrebačke županije i u njima će sudjelovati po jedan osmi razred osnovne škole i jedan prvi razred srednje škole. Riječ je o edukaciji u sklopu Programa prevencije spolnih bolesti kojeg već desetak godina provodi Zavod, a sufinancira Zagrebačka županija.

-Odaziv škola i povratne informacije učenika su svake godine iznimno dobre što nam daje poticaj za nastavak i unapređenje ovog programa – rekla je doktorica Adriana Juriša, voditeljica Programa.

S obzirom na sve veće nejednakosti u dostupnosti zdravstvene zaštite na koju upozorava Svjetska zdravstvena organizacija ovogodišnji moto Svjetskog dana protiv AIDS-a je „Zaustavimo nejednakosti. Zaustavimo AIDS.

U 2020. godini u svijetu je bilo 37,7 milijuna ljudi koji žive s HIV-om, a broj novooboljelih i umrlih je u odnosu na 2019. godinu povećan. Hrvatska spada u zemlje s niskim rizikom od zaraze HIV-om, a svake se godine pojavi stotinjak novih slučajeva.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
29.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.