Now Reading:
Dramatično u Županijskoj bolnici Čakovec: na pedijatriju svakih sat vremena dolazi jedno dijete, a bolnica raspolaže s još 20 kreveta!
Full Article 2 minutes read

Dramatično u Županijskoj bolnici Čakovec: na pedijatriju svakih sat vremena dolazi jedno dijete, a bolnica raspolaže s još 20 kreveta!

U Županijskoj bolnici Čakovec pandemija ne posustaje. Trenutno je hospitalizirano 130 pacijenata pozitivnih na koronavirus, u samo 24 sata imali su čak 11 novih prijema, a sve više zaraženih su djeca.

Kako nam je opisao ravnatelj Igor Šegović, kroz odjel pedijatrije je samo tijekom jučerašnjeg dana prošlo čak 26 djece s nekim oblikom respiratorne bolesti i sa sumnjom na koronavirus.

-Dosta djece smo otpustili, a trenutno ih je na bolničkom liječenju dvoje s umjereno teškim oblikom bolesti. Jedno dijete staro je svega 7 mjeseci, a drugo ima 2,5 godine – pojasnio je Šegović.

Ipak, korone se ne boje, već se boje da neće imati dovoljno mjesta za zbrinjavanje svih pacijenata što ne čudi s obzirom na to da bolnica trenutno raspolaže sa samo 20 kreveta i ukupno 29 respiratora, a gotovo su svi zauzeti u nekom obliku rada. Od 130 pacijenata koji se liječe u Županijskoj bolnici Čakovec, 45 ih je cijepljeno, a 85 nije.

-Kada čovjek vidi i čita komentare na raznim portalima, stekne se dojam da je situacija odlična i da doktori sjede i ne rade ništa. Osobno sam prošao covid odjele i kao pedijatar sam u subotu bio dežuran, a već danas me napadaju da širim paniku jer sam rekao da u bolnicu dolaze pozitivna djeca, ali situacija je stvarno dramatična. Mi imamo još 20 mjesta, kad će se to popuniti, ne znam. Spremni smo, ali situacija je alarmantna – poručio je Šegović.

tklopotan / www.sjever.hr
22.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.