Now Reading:
U Varaždinskoj županiji zbog nepoštivanja odluke 16 nastavnika nije moglo ući u škole!!! Što nas čeka sutra?
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskoj županiji zbog nepoštivanja odluke 16 nastavnika nije moglo ući u škole!!! Što nas čeka sutra?

Prvi dan uvođenja covid potvrda u državnim i javnim službama u Hrvatskoj ne cijepljenima je zasigurno zadao nove glavobolje i premda interes za testiranje u Varaždinskoj županiji ne bilježi neki porast, protekla je subota u Varaždinu po pitanju masovnog cijepljenja, možemo reći, prošla i više nego dobro, što je između ostalog prokomentirala i Ljubica Božić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, a koja se osvrnula i na cjelokupnu situaciju po pitanju korone.

– Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije jutros je ukupno testirao 170 osoba mahom državnih službenika i ostalih službenika iz javnih službi s područja grada Varaždina. Što se tiče ulaska u naše zgrade – Županijsku palaču i Vodotoranj nije bilo nikakvih problema, svi su pokazali covid potvrde ili potvrde o cijepljenju, a nije ni bilo problema što se tiče stranaka – objasnila je Božić i dodala kako ekscesi nisu zabilježeni ni u varaždinskim školama, ali da je u srednjim školama ukupno 16 nastavnika odbilo testiranje i njima je zapriječen ulazak u školsku zgradu.

O proteklom masovnom cijepljenju u subotu, Božić je pohvalila liječnike kojih je na punktu bilo više od stotinu, a koji su preuzeli ukupno 7 155 doza cjepiva.

– Ovaj tjedan je to znatno manja brojka u odnosu na one koje su cijepili prošli tjedan. Njihova norma je bila 700, a danas je to konkretno 400 osoba. No, moram istaknuti, kako postotak cijepljenih još uvijek nije zadovoljavajući. On se još uvijek kreće ispod 50 posto, a dok ne dosegnemo preko 70 posto nećemo imati kolektivni imunitet – rekla je Božić i dodala kako je veliki problem punjenje Opće bolnice u kojoj je u ovom trenutku smješteno preko 200 pacijenata, 21 je pacijent na respiratoru, a jedna je osoba umrla.

Varaždinska županija će u narednim danima organizirati cijepljenje građana na raznim punktovima koje se nastavlja već sutra u varaždinskoj bolnici kao i u petak, a ove subote cijepljenje organizira i Dom zdravlja Varaždinske županije u Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu.

mčaržavec/www.sjever.hr
16.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.