Now Reading:
5 preminulih osoba, 71 covid pozitivna osoba u bolnici, 14 osoba na respiratoru – Zagorcima je dosta, krenuli na cijepljenje ko’ sumanuti!
Full Article 2 minutes read

5 preminulih osoba, 71 covid pozitivna osoba u bolnici, 14 osoba na respiratoru – Zagorcima je dosta, krenuli na cijepljenje ko’ sumanuti!

145 novih korona slučajeva, 1 107 osoba u samoizolaciji, 71 covid pozitivna osoba u bolnici, 14 osoba na respiratoru, 5 preminulih od covida. Riječ je o brojkama Krapinsko – zagorske županije čiji su se građani očito trgnuli i uplašili brojki pa su se odlučili na cijepljenje.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije, Tomislav Jadan, istaknuo je kako je od petka, 05. studenog kada je održana konferencija za medije Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije primijećen značajan porast zainteresiranih za cijepljenje. Jadan je tada izvijestio kako je na području Županije prvom dozom cijepljeno 55 233 osoba, drugom 49 785, a trećom booster dozom 926 osoba te da je ukupno utrošeno 105 944 doza.

– Cijepljenje je završeno za 50 posto stanovništva. Primijetili smo da se na sreću povećao interes za cijepljenje, ali nažalost mislimo da je uzrok tome da su se ljudi ovih velikih brojki prestrašili i da su se sada, kada su vidjeli kakva je situacija i kako rapidno raste broj zaraženih, odlučili dodatno na cijepljenje. U svakom slučaju interes je puno veći nego prijašnjih dana, tjedana – objasnio je tada Jadan, a taj se postotak kroz protekla četiri dana još povećao.

U zadnjih par dana primjećujemo značajan porast zainteresiranih za cijepljenje. Procjenjujemo da je to duplo više nego prijašnjih dana. U subotu smo imali 260 osoba na cijepljenju, a u ponedjeljak 192 – rekao je Jadan i dodao kako se cijepljenje organizira od strane doktora opće medicine što nije slučaj u ostalim županija gdje postoje punktovi.

Također, svakako treba naglasiti kako se na cijepljenje odaziva sve više mlađe populacije, a većini građana koji su se odazvali na cijepljenje to je prva doza.

mčaržavec/www.sjever.hr
09.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.