Now Reading:
Početna konferencija projekta „Zaželi za Petrijanec”: zaposleno 10 žena koje će se brinuti o 69 korisnika
Full Article 2 minutes read

Početna konferencija projekta „Zaželi za Petrijanec”: zaposleno 10 žena koje će se brinuti o 69 korisnika

Općina Petrijanec već dulje vrijeme uspješno provodi projekt „Zaželi za Petrijanec“ iz Programa zapošljavanja žena Zaželi, a u ponedjeljak, 24. lipnja, početnom konferencijom je započela faza IV projekta koja je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. vrijednosti 480 tisuća eura, dok je vrijeme provedbe projekta sveukupno 36 mjeseci.

– Ovo je veliki projekt koji ima nekoliko ciljeva. Opći cilj je povećanje socijalne uključivosti, prije svega 69 korisnika koliko je danas uključeno u projekt, ali isto tako cilj je da se teže zapošljive žene zaposle. Još jedan od ciljeva jest pružiti potporu korisnicima u svakodnevnom životu. Dovoljno je samo da se s njima porazgovara, razveseli i to je smjer kojim trebamo ići. Korisnici su osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom. Imamo 10 zaposlenih žena i to po prvi put na period od 32 mjeseca, umjesto dosadašnjih šest mjeseci – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Riječ je o projektu koji financira Europski socijalni fond u vrijednosti od 480 tisuća eura, za što je Općina Petrijanec dobila bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu, kazao je načelnik Željko Posavec.

U prve tri provedene faze na području Općine Petrijanec bilo je ukupno više od 200 korisnika te 31 zaposlenica, dok je u novoj fazi IV zaposleno njih 10.

sjever.hr
26.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.