Now Reading:
Plenković objavio dobru vijest za one s minimalnim plaćama: Minimalac će u Hrvatskoj uskoro osjetno porasti
Full Article 2 minutes read

Plenković objavio dobru vijest za one s minimalnim plaćama: Minimalac će u Hrvatskoj uskoro osjetno porasti

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković u srijedu je u Hrvatskom saboru podnio godišnje izvješće o radu Vlade te, između ostalog, najavio i veću minimalnu plaću.

-Govorim o godini u kojoj smo imali dva vala pandemije, razorni potres na Banovini i koju smo započeli s najvećim padom BDP-a, a završavamo je s porastom cijena energenata, sve izraženijim klimatskim promjenama i novim valom epidemije – kazao je uvodno.

Podsjetio je da je u pet godina prosječna mirovina narasla za 432 kune te je u kolovozu iznosila 2866 kuna, objavila je Hina, a prenosi N1.
-Mi smo obećali povećanje od 5 posto u četiri godine, a unatoč okolnostima dosad smo je povećali za gotovo 18 posto – rekao je dodavši da ni to nije dovoljno.

Plenković je rekao i da je stopa nezaposlenosti s 13,3 posto pala u kolovozu na 7,3 te da je prosječna plaća u kolovozu iznosila 7118 kuna, a prvi put je 7000 kuna premašila u veljači ove godine.
Najavio je i povećanje minimalnog iznosa plaće, donosi N1.

-Sutra će Vlada donijeti odluku kojom će se od siječnja minimalna neto plaća povećati za 350 kuna neto, s 3400 na 3750 kuna, odnosno na 500 eura neto – rekao je Plenković.

www.sjever.hr/N1
27.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.