Now Reading:
ŠTO SE TO DOGAĐA U VARAŽDINU? U jednoj školi zaražen gotovo cijeli razred
Full Article 3 minutes read

ŠTO SE TO DOGAĐA U VARAŽDINU? U jednoj školi zaražen gotovo cijeli razred

Koliko se korona u četvrtom valu širi, i koliko su novi sojevi Covid-a lakše prenosivi odnosno zarazniji, najbolje pokazuje primjer u jednoj varaždinskoj školi. U manje od tjedan dana od koronavirusa oboljelo je desetak učenika jednog odjeljenja, a isto toliko ih ima simptome i čeka ih testiranje.

Riječ je o višem razredu već spomenute jedne osnovne škole u Varaždinu koji se početkom ovog tjedna zbog jednog slučaja zazraze našao u samoizolaciji.

No, od jednog slučaja u samo tri dana potvrđena je zaraza kod desetak mališana, a gotovo svi ostali pokazuju neke od simptoma. Testiranja će, doznajemo, ovih dana pokazati je li zaraza zahvatila gotovo cijeli razred.

Kako neslužbeno doznajemo simptomi se pokazuju kroz povećanu temperaturu do 38 stupnjeva C, glavobolje, bol u grlu, šmrcanje i sl. Dobra je vijest da simptomi traju svega nekoliko dana i da nema težih slučajeva.

Dostupne informacije govore, a i neslužbene od epidemiološke službe, da nikada nije zabilježeno više zaraženih u istom razrednom odjeljenju, kao što je to slučaj u ovom razredu.

foto:ilustracija

msopek/sjever.hr 27.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.