Now Reading:
U organizaciji PU koprivničko-križevačke u Kloštru Podravskom odigran edukativni mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak”
Full Article 3 minutes read

U organizaciji PU koprivničko-križevačke u Kloštru Podravskom odigran edukativni mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak”

Policijska uprava koprivničko-križevačka je tijekom mjeseca rujna provodila preventivnu akciju “Poštujte naše znakove”, koja je namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola, a sve s ciljem kako bi se najmlađe osnažilo kao samostalne sudionike u prometu u prvim danima škole.

Tako su i danas, 27. listopada, u Osnovnoj školi Kloštar Podravski, u suradnji sa Službom za prevenciju Ravnateljstva policije, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke sudjelovali u preventivnoj aktivnosti u sklopu spomenute akcije „Poštujte naše znakove“.

U uvodnom djelu programa „Policajac prijatelj pomagač: Prometna tolerancija“, učenicima prvog razreda, policijska službenica za prevenciju Postaje prometne policije Koprivnica održala je edukativnu radionici o značenju pojedinih znakova u prometu te pravilnom i sigurnom sudjelovanju djece u prometu.

Potom je izvedena edukativna predstava pod nazivom „Đak veseljak i prometni znak“. Predstava je spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu i o tome kako se u njemu ponašati; uz to djeca uče najvažnije prometne znakove, u osmišljenom umjetničkom sadržaju u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret.

Edukativni mjuzikl „Đak veseljak i prometni znak“ nastao je pod pokroviteljstvom MUP-a, u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa te je neizostavan dio edukacije o tome kako sigurno doći do škole. 

Putem djece, iz Osnovne škole Kloštar Podravski poslana je i poruka njihovim roditeljima da vlastitim primjerom pokažu kako se treba ispravno ponašati u prometu, između ostalog, da djecu u vozilima prevoze isključivo na propisan način; nikada, bez obzira koliko se žurili, posebno ako su u pratnji djeteta, ne čine prometne prekršaje.

Ovom, zanimljivom, preventivno-edukativnom programu nazočila je voditeljica Službe za prevenciju Ravnateljstva policije, Sandra Veber  sa suradnicima, Iva Šalamon Reškovac iz Agencije Art hill te domaćin, ravnatelj Osnovne škole Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan sa suradnicima.  

Na kraju ovog edukativnog druženja učenicima i djelatnicima škole uručeni su edukativni materijali Policijske uprave.

www.sjever.hr/koprivnicko-krizevacka-policija.gov.hr 27.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.