Now Reading:
Krenuo projekt prijeko potrebnog proširenja gradskog groblja u Klanjcu, gradit će se i kosturnica
Full Article 2 minutes read

Krenuo projekt prijeko potrebnog proširenja gradskog groblja u Klanjcu, gradit će se i kosturnica

U tijeku su radovi na prvoj fazi proširenja klanječkog gradskog groblja u Dolu Klanječkom ukupne vrijednosti projekta oko 4 milijuna kuna.

U sklopu radova vrijednih 600 tisuća kuna koje izvodi Zajednička obrtnička radnja “Gašpar” iz Polica izgradit će se 48 dvostrukih grobnih mjesta, 9 jednostrukih grobnih mjesta, 4 grobnice, 33 mjesta za polaganje urni te kosturnica koje dosad nije bilo na groblju.

Projekt prijeko potrebnog proširenja klanječkog groblja Grad Klanjec pripremio je kao svoj novi projekt  za apliciranje na natječaj za mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja. No, nažalost, natječaj koji je otvoren u srpnju s rokom prijave 30. rujna, za razliku od prijašnjih natječaja, nije uključivao izgradnju groblja kao prihvatljivi trošak.

Tako je Grad Klanjec krenuo u realizaciju ovog projekta po fazama i to vlastitim sredstvima s obzirom da na gradskom groblju više nema slobodnih mjesta za prodaju.

Prema riječima gradonačelnika Zlatka Brleka, već završetkom prve faze osigurat će se dovoljan broj novih grobnih mjesta za duže predstojeće razdoblje, a u realizaciju idućih faza krenut će se kada se osiguraju financijska sredstva – prijavom na neki novi natječaj koji će biti otvoren ili osiguranjem dodatnih proračunskih sredstava.

Očekuje se da će radovi biti završeni za otprilike mjesec dana te će i na novom dijelu groblja biti mogući ukopi, a građanima omogućena kupnja grobnih mjesta.

www.sjever.hr/klanjec.hr
23.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.