Now Reading:
Ovog vikenda doživite i istražite zagrebački kraj na potpuno nov način!
Full Article 2 minutes read

Ovog vikenda doživite i istražite zagrebački kraj na potpuno nov način!

Ovog vikenda nastavlja se zajednički projekt sedam udruženih turističkih zajednica. Pod nazivom „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju” posjetiteljima pruža priliku da istraže i dožive zagrebački kraj na jedan potpuno nov način.

Riječ je o turističkim zajednicama Velike Gorice, Zaprešića, Vrbovca, Dugog Sela, Krašića, Pisarovine i Savsko-sutlanske doline i briga koja obuhvaća područja Brdovca, Dubravice i Marije Gorice.

Ako ste u rujnu propustili priliku, zagrebački kraj možete obići već ovog vikenda. Ove subote na rasporedu su vođene kostimirane ture u Dugom Selu, Krašiću, Mariji Gorici i Vrbovcu, a u nedjelju slijede ture u Brdovcu, Pisarovini, Velikoj Gorici i Zaprešiću.

Posjetitelje će na svim destinacijama dočekati kostimirani vodiči koji će im interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču. Tako ćete ovog vikenda u Dugom Selu moći čuti priču o Draškovićima, u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu, a u Pisarovini slušati zaboravljene priče ovog životopisnog kraja dok Krašić nudi planinarsko-interpretacijsku šetnju Dolinom kardinala.

Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice, a u Brdovcu saznajte kakve sve tajne krije ovaj slikoviti kraj. Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti. U Mariji Gorici osim uživanja u bezvremenskim junačkim pričama, posjetitelji će moći okrijepiti se na manifestaciji Štruklijada, štrudlijada i kestenijada 2021.

Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a projektno udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.

Posjetitelji mogu izabrati prijepodnevnu turu s početkom u 11 sati ili poslijepodnevnu u 17 sati, a svoju besplatnu rezervirajte ovdje.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
21.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.