Now Reading:
Zašto nova gradska vlast zaobilazi Savjet mladih Grada Varaždina?
Full Article 2 minutes read

Zašto nova gradska vlast zaobilazi Savjet mladih Grada Varaždina?

Gradsko vijeće Grada Varaždina kao radno tijelo oformilo je peteročlani Odbor za mlade, minorizirajući pritom ulogu aktualnog Savjeta mladih Grada Varaždina, ističe Josip Pokorny, zamjenik predsjednika Savjeta mladih Grada Varaždina, u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

„Kako je moguće da je osnovan Odbor za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina, a nitko iz predsjedništva Savjeta mladih Grada Varaždina nije službeno kontaktiran i obaviješten prije samog osnivanja tog tijela? Nadalje, Savjet mladih jest zakonski regulirano tijelo koje savjetuje tijela Grada te pomaže u kreiranju politika usmjerenim prema mladima. Ispostavlja se da se osnivanjem Odbora za mlade želi minorizirati uloga Savjeta, a samim time i mladih u društvu. Dakle, novoosnovani Odbor je tijelo koje služi pukom stvaranju funkcija koje će ući u životopis novoizabranim odbornicima.

Znakovito je da nitko iz Savjeta mladih Grada Varaždina nije punopravni član novoosnovanog Odbora s pravom glasa osim gospodina Lukavečkog, koji nije član Odbora ispred Savjeta mladih, već ispred kluba zastupnika SDP-a.

Stoga se čini da će šikaniranje „nepodobnih“ ljudi iz Savjeta mladih biti stalna praksa. Od početka mandata nove gradske vlasti, predstavnici Savjeta mladih Grada Varaždina nisu imali niti jedan službeni sastanak o aktualnim problemima mladih s novom gradskom upravom, a vidimo da novoosnovani Odbor za mlade već licitira s pozamašnim financijskim sredstvima…“

www.sjever.hr
21.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.