Now Reading:
Poražavajući rezultati: Hrvatska u čak dvije kategorije na samom dnu Europske unije!
Full Article 1 minutes read

Poražavajući rezultati: Hrvatska u čak dvije kategorije na samom dnu Europske unije!

Iznenađuje li vas činjenica da se prema podacima Europskog indeksa kvalitete vlasti, Hrvatska čak u dvije kategorije našla na samom dnu Europske unije?

Kako piše RTL, riječ je o istraživanju kojeg svake godine provodi Institut za kvalitetu vlasti sa Sveučilišta Gothenburg, a Hrvatska se prema društvenim i upravnim vrijednostima kontinuirano nalazi u donjem dijelu ljestvice.

Kao da to nije dovoljno poražavajući podatak, ove godine Hrvati su zauzeli posljednje mjesto u Europskoj uniji po pitanju povjerenja. Dok najveće povjerenje u druge ljude u svojoj okolini imaju Nizozemci, Finci i Litvanci, na pitanje „Vjerujete li da će ljudi u vašoj okolini postupiti ispravno” većina Hrvata odgovorila je negativno pa je Hrvatska zajedno s Bugarskom podijelila posljednje mjesto.

U samom dnu Europske unije našli smo se i po pitanju povjerenja u rad Sabora jer je na pitanje „Vjerujete li da će parlament vaše države postupiti ispravno” većina građana s pravom glasa odgovorila negativno.

Po tom pitanju, na posljednjem smo se mjestu ponovno našli s Bugarskom, a na dnu ljestvice su i Poljska te dijelovi Španjolske i Mađarske.

www.sjever.hr / RTL
19.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.