Now Reading:
Nastavak ulaganja u socijalne usluge: Podravsko sunce bogatije za novo patronažno vozilo!
Full Article 2 minutes read

Nastavak ulaganja u socijalne usluge: Podravsko sunce bogatije za novo patronažno vozilo!

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravko sunce od utorka je bogatije za novo patronažno vozilo koje će služiti za jednu od najvažnijih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju, ranu intervenciju.

Novo vozilo je kupljeno zahvaljujući donacijama tvrtki Podravke i Vemo trade te Udruge rehabilitarora, a ranom intervencijom pruža se stručna, savjetodavna i poticajna pomoć djeci od samog rođenja pa do sedme godine života s ciljem sudjelovanja djece u aktivnostima koje će osnažiti njihov razvoj.

Ravnateljica Podravskog sunca Radmila Popović naglasila je kako će novo vozilo uvelike poboljšati kvalitetu obavljanja posla, a služit će za patronažni rad.

Grad Koprivnica je iz proračuna osigurao 200 tisuća kuna kojima se financiraju stručne rehabilitatorice, a zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž je za iduću godinu najavila značajno povećanje sredstava za ulaganje u programe rane intervencije.

-Jako malo gradova u Hrvatskoj provodi na ovaj način programe rane intervencije, stručnjaci su nam rekli da je to jako važno zbog što ranijeg rehabilitiranja djece u društvo – rekla je Ostriž.

Usluga rane intervencije najčešće se provodi u domu djeteta s teškoćama u razvoju, a nabavljeno vozilo omogućit će kvalitetniji brži rad edukacijskim rehabilitatoricama Dunji Vargović i Anji Holeček.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
19.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.