Now Reading:
ŠKOLSKA PREHRANA ZA SVE Zamjenik Marković potpisao sporazum za besplatan obrok djeci u riziku od siromaštva vrijedan skoro milijun kuna
Full Article 2 minutes read

ŠKOLSKA PREHRANA ZA SVE Zamjenik Marković potpisao sporazum za besplatan obrok djeci u riziku od siromaštva vrijedan skoro milijun kuna

U ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „ŠkolSka PrehranA za Sve – SPAS V“ u školskoj godini 2021./202. Dokument je potpisao zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, Miroslav Marković s ravnateljima svih varaždinskih osnovnih škola te ravnateljima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke škole Sveta Uršula kojim se osigurava školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva za ovu školsku godinu.

Projektom „Školska prehrana za sve – SPAS V“ u školskoj godini 2021.-2022. obuhvaćeno je 779 učenika, za što je iz Fonda europske pomoći za najpotrebnije osigurano 966.918,23 kuna.

Zamjenik Marković kazao je kako ovim projektom osigurano gotovo milijun kuna za djecu u osnovnim školama koja će dobiti besplatan obrok, ali i da je to velika brojka djece u potrebi.

– Cilj nam je dići standard kako bi sva djeca mogla imati osiguran besplatan obrok u školi, a ne samo djeca koja imaju egzistencijalne poteškoće – rekao je Marković.

Jasmina Dvorski, ravnateljica IV. Osnovne škole naglasila je kako je ovo već peta godina kako Grad uz podršku svih osnovnih škola pomaže u smanjivanju nejednakosti osiguravanjem besplatne prehrane za djecu s određenim socioekonomskim poteškoćama. Dodala je kako na IV. Osnovnoj školi ove godine upisano 110 učenika kojima ostvaruju pravo na besplatnu prehranu.

abrkic/vzaktualno.hr
18.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.