Now Reading:
IMAM ŽICU Učenicima iz Varaždinske županije HEP dodijelio vrijedne nagrade – Na iznimnim rezultatima čestitali im Stričak i Barbarić
Full Article 4 minutes read

IMAM ŽICU Učenicima iz Varaždinske županije HEP dodijelio vrijedne nagrade – Na iznimnim rezultatima čestitali im Stričak i Barbarić

Predstaviti investicijske projekte i planove HEP – Operatora distribucijskog sustava na području Elektre Varaždin županu te predstavnicima lokalne samouprave, bio je glavni cilj posjeta predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića Varaždinskoj županiji, ali je svoj posjet započeo na drugačiji način.

Naime, u nazočnosti župana Anđelka Stričaka, direktora HEP operator distribucijskog sustava Nikole Šuletnića i direktora Elektre Varaždin Zdenka Đule, učenicima škola iz Varaždinske županije Barbarić je uručio HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU! koja se od 1995. dodjeljuje osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su postigli najbolje rezultate na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike i elektrotehnike te učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na državnom natjecanju srednjih strukovnih škola i to u sektoru elektrotehnika i računarstvo.

Riječ je o nagradama u vrijednosti od 3 tisuće kuna.
-Naša nagrada Imam žicu odavno je postala dobra tradicija, nešto na što s pravom svake godine računaju najbolji mladi matematičari, fizičari i elektrotehničari i mi ih u tome ne želimo iznevjeriti. Drago mi je da vama, najboljim učenicima sa područja Varaždinske županije možemo čestitati na iznimnim rezultatima koje ste ostvarili na državnim natjecanjima kao i njihovim mentorima i svima koji su vas pripremali te dobitnicima nagrade Imam žicu širom Hrvatske – rekao je Barbarić.

Podsjetio je da je nagrada najboljim učenicima najdugovječnije društveno odgovoran projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo i obrazovni sustav, ali i naglasio da to nije jedini takav HEP-ov projekt.
-Spomenut ću akciju za naše male genijalce u sklopu koje smo 130 osnovnih škola opremili s 450 novih računala. Upravo smo zatvorili ovogodišnji natječaj te ćemo uskoro školama darovati novih 100 računala. Još jedan projekt na kojem surađujemo sa školama je Elen gdje ustanovama javnog sektora doniramo projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Sredstva za realizaciju tih projekata ostvaruju se prodajom električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora – kazao je Barbarić.

Dodao je da su u posljednjem završnom ciklusu Elena dva projekta ukupne vrijednosti gotovo 700 000 kuna izvedena u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin. Jedan je dogradnja sunčane elektrane, a drugi u Hrvatskoj još uvijek prilično inovativan projekt ugradnja dizalice topline. Istaknuo je da je upravo to primjer efikasne i višestruko korisne sinergije različitih dionika – HEP-a kao vodeće energetske kompanije u Hrvatskoj, proizvođača i na kraju škola.

Župan Anđelko Stričak otkrio je da je uoči dodjele nagrada s Barbarićem održao radni sastanak, iskoristivši priliku i za čestitke predsjedniku Uprave HEP-a na primjerenom vođenju tvrtke.
-Unazad 5, 6 godina otkad sam saborski zastupnik, a sada i župan Varaždinske županije ja se ne sjećam da je bila neka krizna situacija, da se moralo zvati, moliti, dajte sanirajte taj kvar. Kad na takav način vodite tvrtku, naravno da ste okrenuti i budućnosti i našim najmlađima koji će danas, sutra sigurno biti na našim pozicijama – kazao je župan.

Zahvalio je Barbariću na svim donacijama za osnovne i srednje škole na našem području, pogotovo one kojima je Varaždinska županija osnivač.
-Između ostalog i mi kao osnivač tih škola smo napravili jedan iskorak u proširenju Centra izvrsnosti i za strukovna zanimanja. Smatram da je upravo jedan takav model suradnje srednjih škola, realnog sektora i državnih tvrtki i institucija primjer svima da upravo na jedan takav način surađuju i stvaraju polog za budućnost – kazao je Stričak dodavši da ga iznimno veseli da je ove godine nagrađeno najviše učenika upravo iz Varaždinske županije, a to su:

Mila Maretić, VI. OŠ Varaždin, uz mentora Daria Mlatarskog
Marko Hrenić, OŠ Novi Marof, uz mentora Davora Dukarića
Barbara Kelava, Prva gimnazija Varaždin, uz mentore Andreu Beršić i Miroslava Kmoča
Marko Dvorski, Elekrostrojarska škola Varaždin, uz mentorice Aleksandru Kos i Sonju Ivančić
Sebastijan Tukač, uz mentorice Martinu Novak, Sandru Petric.

a.kučić/sjever.hr
18.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.