Now Reading:
Ovo su najtraženija zanimanja u Varaždinskoj županiji – provjerite je li i vaše među njima!
Full Article 1 minutes read

Ovo su najtraženija zanimanja u Varaždinskoj županiji – provjerite je li i vaše među njima!

Prema podacima Područnog ureda Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, tijekom rujna ove godine prijavljeno je 1.066 slobodnih radnih mjesta.

To je za 13 posto, odnosno 123 slobodnih radnih mjesta više nego u kolovozu te za 7,7 posto više, odnosno 76 slobodnih radnih mjesta u odnosu na rujan prošle godine.

Prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti broj prijavljenih slobodnih radnih mjesta u rujnu bio je sljedeći:

Od ukupnog broja slobodnih radnih mjesta u Ispostavi Ivanec prijavljeno je 104, u Ispostavi Ludbreg 102, u Ispostavi Novi Marof 125, u Ispostavi Cestica 66, dok je u Ispostavi Varaždin prijavljeno 669 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja u rujnu bila su radnik / radnica na proizvodnoj liniji, elektroinstalater/elektroinstalaterka, prodavač/prodavačica, njegovatelj / njegovateljica djece, konobar/konobarica, tekstilni radnik / tekstilna radnica, odgojitelj / odgojiteljica predškolske djece, čistač/čistačica, strojarski tehničar / strojarska tehničarka i vozač / vozačica teretnog vozila.

Tijekom rujna iz evidencije nezaposlenih osoba na temelju radnog odnosa zaposleno je ukupno 596 osoba što je za 177,2 posto više nego u kolovozu i 13,6 posto manje nego u rujnu 2020. godine. Iz evidencije je zaposleno 25 osoba na temelju drugih poslovnih aktivnosti.

www.sjever.hr
17.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.