Now Reading:
Dva grada iz Zagrebačke županije u finalu izbora najboljih srednjih gradova za život!
Full Article 2 minutes read

Dva grada iz Zagrebačke županije u finalu izbora najboljih srednjih gradova za život!

Izbor najboljih gradova i ove se godine održava u organizaciji Jutarnjeg lista, gradonačelnik.hr-a i agencije Ipsos, a pobjednici će biti proglašeni 21. listopada u Novom Vinodolskom.

U kategoriji najboljih srednjih gradova za život uz istarske gradove Poreč, Rovinj i Labin našla su se i dva grada iz Zagrebačke županije – Sveta Nedjelja i Zaprešić.

S najvećim prosječnim dohotkom po stanovniku i najboljom efikasnošću gradske uprave među srednjim gradovima, Sveta Nedelja pokušati će prekinuti dominaciju istarskih gradova u ovoj kategoriji izbora najbolji grad. U Svetoj Nedelji prosječan dohodak po stanovniku iznosi 43803 kune, dok se efikasnost gradske uprave ogleda u 3,3 milijuna kuna proračunskih prihoda po zaposlenome u gradskoj upravi. Među mjerama poboljšanja kvalitete života su i besplatni gradski javni prijevoz, transparentna javna nabava s javnim pregledom svih ugovora, narudžbenica i faktura te  plaćanje javnih usluga kriptovalutom bitcoin.

Aduti Zaprešića u pokušaju osvajanja naslova najboljeg srednjeg grada za život su ‘top 5’ pokazatelji četiriju prestižnih kriterija kvalitete života. Riječ je o najvećem proračunskom izdvajanju za sufinanciranje gradskog prijevoza od 3,8 posto zaprešićkog proračuna među srednjim gradovima i prosječnome dohotku po stanovniku od 39016 kuna, a trenutno je u provedbi je najveći gradski projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić „Za čisto i bistro“ u sklopu kojeg se gradi kanalizacija u ruralnim dijelovima grada.

sjever.hr/gradonacelnik.hr
17.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.