Now Reading:
Župan Kolar o “slučaju Gaćina”: Ja ne mogu ući u tuđu glavu!
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar o “slučaju Gaćina”: Ja ne mogu ući u tuđu glavu!

Za najpoznatijeg osmaša u Hrvatskoj, Nikolu Gaćinu, ova će školska godina biti sve, samo ne laka! Naime, njegovim preseljenjem u drugu školu, onu dvanaestak kilometara udaljenu od njegove matične škole, kreće nadoknada proteklih mjesec dana njegovog ne pohađanja nastave. Jedno je sigurno – zaštitari mogu odahnuti! No, kako cijelu situaciju komentira župan Krapinsko – zagorske županije, Željko Kolar?

Župana smo pitali nije li ova situacija apsurdna, budući da Nikola od danas najnormalnije stavlja masku na lice i najnormalnije pohađa nastavu?!

Apsurdno je, ali je ovo pitanje za njegove roditelje – rekao je župan Kolar, no je li apsurdno upravo to ili su ipak apsurdne mjere, ostaje na vama.

Nikolinom ocu postavili smo pitanje kako to da Nikola sada nosi masku, a prije je to bio osnovni problem zbog čega danima nije pohađao nastavu u školi u Krapinskim Toplicama, na što nam je odgovorio kako je glavno da dijete ide u školu. Župan Kolar ističe, kako je i jutros rekao ravnatelj OŠ Krapinske Toplice, Samson Štibohar, „Mjere jednako vrijede za sve”.

– Meni je drago da Nikola konačno sa svojim vršnjacima ide na nastavu. To da Nikola pohađa nastavu u Dubrovčanu, a ne u Krapinskim Toplicama, njihova je odluka. Osnivač jedne i druge škole je Krapinsko – zagorska županija, a ja sam najavio da u svim školama vrijede isti uvjeti pa tako i za Nikolu. Drago mi je da je on danas na nastavi. Mogu pohvaliti odluku Kristijana da njegovo dijete ide u školu pod istim uvjetima kao i ostala djeca, ali ja ne mogu ući u tuđu glavu – poručio je župan Kolar.

Nikola od danas kreće s nadoknadom gradiva unatrag mjesec dana što je dodatni teret….

Teret ima Nikola. Prije svega, treba brinuti od djetetu. Vjerujem da će naši učitelji i učiteljice dati svoj maksimalan trud i posvetiti pažnju Nikoli da uspije nadoknaditi propušteno. To je šteta nanesena njemu, on će morati uložiti trud, kao i njegovi roditelji koji će morati posvećivati svoje vrijeme van škole da bi on to nadoknadio – rekao je župan Kolar i završio riječima kako će Krapinsko – zagorska županija napraviti apsolutno sve kako bi olakšala Nikoli u školskom sustavu!

mčaržavec/www.sjever.hr
06.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.