Now Reading:
SPOJ VINA, KULTURE, GLAZBE I FILMA Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva: Krenite cestom vinskih užitaka!
Full Article 2 minutes read

SPOJ VINA, KULTURE, GLAZBE I FILMA Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva: Krenite cestom vinskih užitaka!

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizira od 15. listopada do 15. studenog destinacijsku kampanju Kreni cestom vinskih užitaka u koju je uključeno pedesetak vinarija – od Zagorja i Prigorja do Moslavine.

U sklopu kampanje „Via vino”, Turistička zajednica organizira i događanja „Via vinaria”, „Via kino”, „Via note” i „Via art”.

Kako je najavila direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović, od 15. listopada do 15. studenog će svakog petka ili subote biti moguć obilazak neke od pedesetak vinarija uključenih u kampanju.

-Što god odabrali, s čašom u ruci, u društvu dobre ekipe, zavirite u vinske podrume i istražite ono što se u njima nalazi – rekla je Alilović.

15. listopada u vinogradu obitelji Braje će se u suradnji s Motovun film festivalom održati događanje „Via kino”. Uz kušanje portugisca i vrućih kestena, pod zvijezdama će biti prikazan novi film iz serijala o James Bondu „No Time to Die”.

-Želimo promovirati i posjetiteljima pokazati ono najbolje od našega kraja, spojiti vino s kulturom, glazbom i filmom – zaključila je Alilović.

Via kino” će se održati i 23. listopada u Velikoj Gorici kada će se uz projekciju filma moći kušati i štrukli s tartufima i proizvodi Destilerije Brigljević.

U okruženju kurije Schwartz, u Svetom Ivanu Zelini, 16. listopada u sklopu događanja „Via note” održat će se koncert klasične glazbe, uz vina vinarije Litterarii i zalogaje iz Food trucka by Marin Medak, dok je događanje „Via art” uz izložbu fotografija vinara Zagrebačke županije predviđeno za 6. studeni u Samoborskom muzeju.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
06.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.