Now Reading:
PAMETNOM DOSTA?! Županijska bolnica Čakovec pati zbog premalog postotka cijepljenih, uvode se nove procedure! Šegović: To nije utjerivanje straha, to su činjenice!
Full Article 3 minutes read

PAMETNOM DOSTA?! Županijska bolnica Čakovec pati zbog premalog postotka cijepljenih, uvode se nove procedure! Šegović: To nije utjerivanje straha, to su činjenice!

Međimurska županija posljednjih se dana baš i ne može pohvaliti dobrim korona brojkama što potkrepljujemo podatkom stožera Civilne zaštite Međimurske županije – od 21 osobe koja je hospitalizirana u Županijskoj bolnici Čakovec, njih 18 nije cijepljeno! Pametnom dosta?

Iako je Međimurje među pet vodećih regija u Hrvatskoj po broju cijepljenih, iz stožera frcaju apeli na sve strane budući da je ova županija debelo ušla u četvrti val, a prisutna je i delta varijanta!

Igor Šegović, v.d. ravnatelja Županijske bolnice Čakovec ističe kako danas, 29. rujna, održana pressica stožera za cilj nema utjerivanje straha građanima već da su to iznesene činjenice oko kojih bi se cjelokupna zajednica Međimurske županije trebala zapitati jer – bolnica pati! Ovom se prilikom, Šegović pridružio brojnim apelima i pozvao građane da se cijepe.

Činjenice pokazuju da je cijepljenje učinkovito ne samo protiv covida nego i protiv svih zaraznih bolesti. Možete misliti što to znači za zdravstveni sustav. Imamo 21 hospitaliziranu osobu oboljelu od covida, otvaramo covid odjele svakih nekoliko dana, medicinske sestre se s jednog odjela sele na covid radilište isto kao i liječnici. To znači da ti djelatnici nisu na svojim matičnim odjelima i automatski je kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga na tim odjelima manja. Ukoliko se ljudi ne cijepe biti će sve veći broj oboljelih od covida, sve veći broj hospitaliziranih i biti ćemo primorani smanjiti neke naše usluge – objašnjava i ističe Šegović.

Dodaje kako je kirurški program, za koji je već lista čekanja prilično duga, već smanjen. Unatoč trudu zdravstvenih djelatnika da se liste smanje i da se vrate na svoj uobičajen posao, to nije moguće, djelatnici Županijske bolnice Čakovec primorani su fokusirati se na pandemiju.

Šegović je na posljednje održanoj konferenciji prezentirao i novosti koje se tiču novih mjera koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

EU digitalna potvrda ili odgovarajući drugi dokaz o testiranju, preboljenju ili cijepljenju morati će imati osobe koje dolaze u pratnju pri porodu, kao i roditelji i skrbnici koji borave na našim odjelima s djecom, ali i osobe u pratnji pacijenata ili one koje dolaze u posjet pacijentu. Molim da se ti dokumenti nose sa sobom da bismo prema njima mogli dalje postupati. Druga mjera je uvođenje obaveznog testiranja za osobe koje nisu cijepljene ili koje nisu preboljele covid. Preporuka je da se najmanje dva puta tjedno ti djelatnici testiraju, a danas ćemo na temelju podataka donijeti odluku o testiranju – poručio je Šegović.

mčaržavec/www.sjever.hr
29.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.