Now Reading:
Stiže spas za radnike Varteksa. Prodano zemljište, bit će novaca za plaće!!!
Full Article 2 minutes read

Stiže spas za radnike Varteksa. Prodano zemljište, bit će novaca za plaće!!!

Varteks d.d. potpisao je s trgovačkim lancem Spar ugovor o prodaji dijela neaktivne imovine, 47.250 m2 građevinskog zemljišta, priopćili su u petak iz varaždinske tekstilne kompanije.

Postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama kompanije. Potpis ugovora o kupoprodaji Varteksu će omogućiti stabilizaciju poslovanja po pitanju likvidnosti.

– Ugovor o prodaji dijela neaktivnih nekretnina omogućuje nam povećanje likvidnosti, a prioritet je, naravno, isplata plaća kao i nabavka sirovina kako bismo povećali kapacitet proizvodnje. Zahvaljujemo Sparu na zaključenju ugovora kao i svim institucijama, gradskim, županijskim i državnim i svima drugima koji nam pružaju podršku u prevladavanju izazova i stvaranju pretpostavki za dugoročno održivo poslovanje. Ipak, najveću zahvalu upućujemo radnicima koji svojim predanim radom, strpljenjem i razumijevanjem podržavaju realizaciju zajedničke vizije Varteksa kao jakog regionalnog modnog branda i predvodnika u izvozu tekstila – kazao je predsjednik Uprave Tomislav Babić.

Varteks je dugi niz godina sinonim za kvalitetu i tradiciju u tekstilnoj i modnoj industriji, a njegovu izvrsnost potvrđuje i duga suradnja s vodećim globalnim brandovima kao što su Hugo Boss i J. Lindeberg. Opseg posla za inozemne partnere je smanjen zbog globalnog pada prodaje u pandemijskim uvjetima što je utjecalo na pad zaposlenosti proizvodnih kapaciteta. Istodobno, na domaćem tržištu Varteksu prodaja vlastitih proizvoda kontinuirano raste što potvrđuje da dugoročna perspektiva kompanije nije ugrožena.

– Varteks je u posljednje tri godine nakon dobivanja nove vlasničke strukture ponovno ojačao svoju tržišnu poziciju i ima jasan plan rasta i daljnjeg razvoja poslovanja. Prodajom neaktivnih nekretnina riješit ćemo dio dugova iz prošlosti, racionalizirati i modernizirati poslovanje, te istodobno omogućiti revitalizaciju dijela Varaždina u kojem su smješteni naši pogoni. Ulažemo maksimalne napore kako bismo očuvali zaposlenost, stabilan nastavak poslovanja i daljnji razvoj, uz zaposlenike i vlasnike, podržavaju i žele i svi drugi dionici i na tome im još jednom zahvaljujem i najavljujem našu nikada atraktivniju jesensku kolekciju – poručio je Tomislav Babić.

www.sjever.hr
24.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.