Now Reading:
Novo komunalno vozilo stiglo u Ludbreg, Bilić: U samom smo vrhu po razdvajanju sirovina iz kućnog otpada!
Full Article 2 minutes read

Novo komunalno vozilo stiglo u Ludbreg, Bilić: U samom smo vrhu po razdvajanju sirovina iz kućnog otpada!

U petak je u Ludbregu u komunalnom poduzeću Lukom održana primopredaja novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Primopredaji je uz ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića nazočila direktorica Lukoma Spomenka Škafec, a novo je vozilo sa 85% sredstava sufinancirano sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Riječ je o vozilu s potisnom pločom veličine 16 kubičnih metara, a njegova je vrijednost oko 1,1 milijuna kuna bez PDV-a.

Direktorica Lukoma Spomenka Škafec iskazala je zadovoljstvo činjenicom što je upravo hrvatska firma Tehnix, s kojom Lukom godinama surađuje, prošla na javnom natječaju.

– Vozilom planiramo unaprijediti naše prikupljanje komunalnog, reciklabilnog otpada, biootpada, papira, kartona, plastike, a prvenstveni nam je cilj da što manje otpada deponiramo u okoliš. Planiramo ovim, ali i drugim vozilima povećati razdvojenost otpada i kao i dosad biti među boljim firmama, odnosno gradovima u Republici Hrvatskoj – rekla je Škafec prilikom primopredaje dodavši kako je neophodno povećati svijest građana o odvajanju otpada stoga su na tu temu planirane i radionice za djecu.

Gradonačelnik Dubravko Bilić naglasio je kako je upravo Ludbreg jedan od gradova u samom vrhu u Republici Hrvatskoj po razdvajanju sirovina iz kućnog otpada, a to je ono na čemu će ustrajati i dalje.

-Blizu smo 50% razdvajanja. Dosad nismo nijednom platili nikakve penale i kazne na loš rad naših građana i kroz komunikaciju s građanima uspijevamo održavati visoku svijest o stvaranju Ludbrega zelenim gradom pripremajući ga tako za buduće generacije koje će znati na još bolji način upravljati prirodnim resursima koje imamo – kazao je gradonačelnik i dodao kako novim kamionom planiraju proširiti djelatnosti Lukoma na susjedne općine i tako nastaviti kontinuiran rast u sferi zbrinjavanja otpada.

abrkic/sjever.hr
24.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.