Now Reading:
Direktor trgovačkog društva osposobljavao radnike pa za sebe zadržao najmanje 1,5 milijuna kuna!!!
Full Article 1 minutes read

Direktor trgovačkog društva osposobljavao radnike pa za sebe zadržao najmanje 1,5 milijuna kuna!!!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 61-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.  

Sumnja se da je osumnjičeni kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj u ovlasti direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu, prekoračivši granice svoje ovlasti s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za sebe, u iznosu od najmanje 1.671.400,00 kuna.

Naime, od 2015. do 2019. godine izradio je za ukupno 8342 osobe poslovnu dokumentaciju o provedenoj edukaciji i osposobljavanju s neistinitim podacima ovjerivši ju svojim potpisom ovlaštene osobe i pečatom trgovačkog društva za osposobljenosti radnika za rad na siguran način koju je predao fizičkim osobama od kojih je za isto primio novac, a kojeg nije predao u društvo već ga je zadržao za sebe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.  

www.sjever.hr
24.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.