Now Reading:
U Koprivnici uskoro kreću radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti, vrijednom 410 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

U Koprivnici uskoro kreću radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti, vrijednom 410 milijuna kuna

U sklopu projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica, najvećeg infrastrukturnog projekta u povijesti, uskoro započinju radovi na tenderu.

Riječ je o projektu vrijednom 410 milijuna kuna, od čega 283,8 milijuna kuna sufinancira Europska unija, 92,5 milijuna kuna Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske vode, a 33,7 milijuna kuna Koprivničke vode.

Projekt uključuje izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje, dogradnju i rekonstrukciju sustava javne vodoopskrbe te tehnološke zahvate na UPOV-u. Radovi bi trebali završiti do kraja 2023. godine, a provodit će se u Koprivnici te okolnim naseljima Peteranec, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Rasinja, Drnje i Hlebine.

-Ovo je najveći europski infrastrukturni projekt u povijesti Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Nije to samo novac, iako je lijepo znati da pola milijarde kune dolazi u kraj, zapošljavaju se ljudi i potiču ekonomski tokovi. S tim projektom rješavamo ono što nas je mučilo kada pričamo o vodovodu i odvodnji, crne točke koje smo imali vezane uz pojačanu količinu padalinu. Čuvat ćemo važnu ekološku komponentu koju Koprivničke vode nose u sebi, od pročistača koji je jedan od najboljih u Hrvatskoj, do gubitaka u vodovodnoj mreži koji su ispod europskog prosjeka. Rješavamo i problem vode i odvodnje u prigradskim naseljima, širimo se po općinama bez kojih nema snažne Koprivnice – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić naglasio je kako je vrijednost Aglomeracije i veća jer se radi i u Križevcima i Đurđevcu.

-Neka naselja nisu ušla u aglomeraciju te se paralelno kanalizacija i vodovod postavlja uz taj projekt. Naša se županija može pohvaliti time da će nakon nje imati najbolju pokrivenost u Hrvatskoj. Težak je posao pred vama, no poznavajući ekipu u Koprivničkim vodama, znam da će biti uspješno provedeno – poručio je Ljubić.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.