Now Reading:
Martinčević: Moramo istražiti što se to sve događalo oko dodjele koncesije nekadašnjeg Radija 101
Full Article 2 minutes read

Martinčević: Moramo istražiti što se to sve događalo oko dodjele koncesije nekadašnjeg Radija 101

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije, koji vodi Natalija Martinčević iz Reformista, u petak bi se trebao baviti kandidatima za novog ravnatelja HRT-a i Vijećem za elektroničke medije. Josip Popovac, predsjednik Vijeća za elektroničke medije, morao bi doći na sjednicu, a uz njega bi mogli doći i drugi članovi Vijeća i objasniti svoju odluku o dodjeli koncesije bivšeg Radija 101 – donosi Jutarnji.hr.

Puno je šumova i nejasnoća vezanih uz odluku o koncesiji na 101 MHz i želimo čuti, provjeriti je li sve ispravno u vezi donošenja te odluke, kazala nam je Martinčević o sjednici Odbora.

– Svidjelo se to nekome ili ne, naša je obaveza raspravljati o toj odluci i želim omogućiti članovima Odbora da saznaju sve okolnosti te odluke, postavljaju pitanja i saznaju sve što je potrebno, rekla nam je Martinčević.

– Svi smo suspektni prema toj odluci jer ono što je objavljivano u medijima ukazuje da tu postoji sukob interesa, koncentracija i druge stvari i želimo da nam Vijeće za elektroničke medije sve to obrazloži i pojasni svoju odluku. Moramo se uvjeriti da je zakon poštivan, kazao je potpredsjednik Odbora Željko Pavić, dodajući da, ako saborski Odbor ne bude zadovoljan odlukom Vijeća za elektroničke medije o dodjeli koncesije za ‘stojedinicu’, onda će zatražiti da tu odluku preispita.

Naime, saborski Odbor, formalno ne može ništa napraviti.

– Mi možemo donijeti zaključak, mišljenje, pojasnila je Martinčević dodajući da, iako ministrica Obuljen neće biti na sjednici jer to nije njena obaveza, Ministarstvo mora biti prisutno u cijeloj priči.

– Nije na nama da donosimo neku formalnu odluku je li Vijeće ispravno postupilo ili nije, ali svakako ćemo zauzeti stav o dodijeljenoj koncesiji, rekla je Martinčević.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.