Now Reading:
U Čakovcu kod Parka Rudolfa Kropeka otvoren kružni tok
Full Article 2 minutes read

U Čakovcu kod Parka Rudolfa Kropeka otvoren kružni tok

Nakon točno mjesec dana radova, u četvrtak poslijepodne u promet je pušten sanirano kružno raskršće ulica Ante Starčevića, Otokara Keršovanija, Stjepana Radića i Trga Eugena Kvaternika u Čakovcu. Kružni je tok u potpunosti obnovljen te je sada sigurniji za promet.

Konačna vrijednost radova bit će poznata nakon okončanja konačnog obračuna, no kretat će se oko milijun kuna. Novac je osiguran u Proračunu grada Čakovca iz sredstava za obnovu nerazvrstanih cesta.

Sanaciji se pristupilo zbog potrošenog habajućeg sloja, dotrajale oborinske odvodnje, oštećene prometne signalizacije, problema sa ispadanjem granitnih kocki te istrošenih betonskih elemenata kružnog toga.

Ove godine još je u planu sanacija kružnog toka kod Županijske bolnice Čakovec u Ulici Ivana Gorana Kovačića, gdje će se zamijeniti habajući asfaltni sloj te obnoviti horizontalna i vertikalna prometna signalizacija. Sanirat će se i kolnik Sajmišne ulice, od podvožnjaka do križanja sa Ulicom Rudolfa Steinera. Tamo će se obnoviti fini asfaltni sloj i urediti oborinska odvodnja.

Početkom idućeg mjeseca započet će radovi na izvođenju prve faze izgradnje Ulice 34. inženjerijske bojne Čakovec. Na cijeloj dužini, od križanja sa Ulicom bana Jana Jelačića do Ulice Stjepana Radića uredit će se odvodnja i postavit nosivi asfaltni sloj. Planirana vrijednost radova je milijun i 800 tisuća kuna, a novac je planiran u Gradskom proračunu za 2021. godinu.

www.sjever.hr 17.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.