Now Reading:
Novi početak – 20. rujna kreće kampanja „Za nasilje nema opravdanja“
Full Article 2 minutes read

Novi početak – 20. rujna kreće kampanja „Za nasilje nema opravdanja“

U prostorima Županijske uprave danas je održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci, Centra za socijalnu skrb Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku se razgovaralo o provedenim i planiranim aktivnostima u projektu. Radovi na uređenju sigurne kuće ugovoreni su početkom ljeta te su u tijeku pripreme za njihov početak, a nakon što se stigne do završne faze radova krenut će se u nabavu većeg dijela opreme za sigurnu kuću.

Na sastanku su dogovoreni i detalji vezani uz organizaciju javne kampanje „Za nasilje nema opravdanja“ koja će se kroz javnu akciju održati u ponedjeljak, 20. rujna ispred Gradske tržnice Koprivnica od 9 do 11 sati. Kampanja je usmjerena podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji, a u nastavku sastanka bilo je riječi o online predavanju o pravnim aspektima zaštite žena koja se organizira krajem rujna. Obje ove aktivnosti koordinira Udruga HERA.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

www.sjever.hr/kckzz.hr 17.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.