Now Reading:
ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA: Uključite se u akciju u okviru devet milijuna kuna vrijednog projekta!
Full Article 1 minutes read

ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA: Uključite se u akciju u okviru devet milijuna kuna vrijednog projekta!

prosvjed nasilje

Javnom akcijom u okviru projekta Novi početak, u suradnji korisnika projekta Koprivničko-križevačke županije i projektnog partnera Udruge “HERA“  Križevci, obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama i to iduće srijede 22. rujna.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

Korisnik projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok su projektni partneri Udruga “HERA“ Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci. Stručnu pomoć u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Javna kampanja za podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji jedna je od projektnih aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja na problematiku nasilja u obitelji te negativne posljedice obiteljskog nasilja.

www.sjever.hr
16.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.