Now Reading:
PRVIH 100 DANA NOVOG MANDATA Gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek poručila: Nastavljamo i dalje za Naš ljepši Zlatar!
Full Article 3 minutes read

PRVIH 100 DANA NOVOG MANDATA Gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek poručila: Nastavljamo i dalje za Naš ljepši Zlatar!

auguštan petek

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek u prvom je krugu ovogodišnjih lokalnih izbora osigurala svoj drugi mandat na čelu Grada.

Već u svom prvom mandatu stavila je fokus na projekte s ciljem poboljšanja kvalitete života svojih sugrađana, pa je Zlatar danas među vodećim gradovima upravo po ulaganjima u unapređenje kvalitete života, kako onih najmlađih, tako i najstarijih žitelja grada.

Iza Jasenke Auguštan-Pentek i ekipe njezinih suradnika prvih je stotinu dana novoga mandata, a gradonačelnica se na svom Facebook profilu ( s razlogom) pohvalila brojnim projektima koji su u tom razdoblju završeni, realizirani ili započeti.

Podsjetila je tako da su završeni radovi na sanaciji klizišta u naselju Gornja Selnica, zatim asfaltiranje nerazvrstanih cesta, dionice Biškupi prema Loboru, Jurki-Žerjavić, odvojak ulice Ante Starčevića, produžetak ulice Gradec, Repno-Gornja Batina i Ratkovec (Puljek), a započeti su radovi na izgradnji nogostupa u Varaždinskoj ulici.

Među značajnijim projektima je buduća tržnica u Zlataru za koju je izrađen idejni projekt, a u postupku je prijava na EU natječaj za izgradnju tržnice.

Četvrtu godinu za redom Grad Zlatar dobio je najvišu ocjenu Instituta za javne financije za transparentnost, a sada je u postupku razvoj platforme Zlatar otvoreni Grad.

Kad je riječ o djeci i mladima, svakako vrijedi istaknuti nekoliko stvari. Primjerice, uveden je produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda OŠ Ante Kovačića Zlatar, prvašiće su na klupama dočekali darovi Grada koji im uljepšali prvi dan nastave, a Grad je sufinancirao nabavu radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, kao i ljetovanje i školu plivanja za učenike trećeg razreda. U suradnji s PU Zlatar Bistrica i Društvom „Naša djeca“ Grada Zlatara organizirana je prva Biciklistička učilica, a vrijedi spomenuti da su najmlađi dobili dva nova kutka za uživanciju – završeno je uređenje dječjih igrališta u Martinščini i Donjoj Batini.

Gradonačelnica Auguštan-Pentek podsjetila je i da su završeni radovi na mostu između Gornje Batine i Donje Batine te nastavljeni radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini. Potpisani su ugovori za nastavak rekonstrukcije komunalnih-vodnih građevina, cjevovod Vrhovčak i Puljek, kao i drugi godišnji ugovor za utvrđivanje izmjere objekata na području Grada Zlatara. Potpisan je i ugovor s izvođačem za projekt proširenja javne rasvjete, a radovi će početi ovih dana.

To je tek dio onoga što je na dugačkom popisu aktivnosti u prvih 100 dana novoga mandata, a gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek poručuje:
„Nastavljamo i dalje za Naš ljepši Zlatar! „

foto: FB- J.A.Pentek
a. kučić/sjever.hr
16.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.