Now Reading:
Završila “Olimpijada čitanja” u Koprivnici – 215 sudionika i 2447 pročitanih knjiga
Full Article 2 minutes read

Završila “Olimpijada čitanja” u Koprivnici – 215 sudionika i 2447 pročitanih knjiga

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, zajedno je u suradnji s Gradom Koprivnicom, uspješno završila ljetni program „Olimpijada čitanja 2021.“ Na završnoj svečanosti u Gradskom parku, pred velikim brojem malih čitača i njihovih roditelja, dodijeljene su diplome svim sudionicima, a medalje i diplome najuspješnijim čitačima.

U samom programu završnice “Olimpijade čitanja” sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, dok su čitače bodrile i podržavale knjižničarke Danijela PetrićJasminka Vajzović, Ida Gašpar i Anastazija Vedriš uz prisustvo ravnatelja Karla Galinca.

U nešto više od dva mjeseca sudionici su pročitali ukupno 2447 knjiga, najviše od kada se program provodi, 12 knjiga u prosjeku po sudioniku. U proteklih pet godina provođenja Olimpijade pročitano je ukupno 3876 knjiga. Prve godine provođenja pročitane su 3,2 knjige po sudioniku. Prosjek je u 6 godina porastao za 4 puta! U 2021. godini djeca su prihvatila i novu mrežnu stranicu projekta dostupnu na poveznici  www.olimpijadacitanja.org.

Polovica sudionika upisala se i online te su ocijenili i recenzirali 196 knjiga. Djeca i roditelji iskazali su veliko zadovoljstvo programom, a ovaj rezultat oduševio je i knjižničare. Dvoje učenika pročitalo je po 72 knjige što je svako za istaknuti, a njihova imena saznat ćemo na završnoj svečanosti. Program financijski podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.

Najuspješniji čitači:

  1. razred, sada 2. – David Kiš (72 knjige), Ella Schuster (41), Anamaria Van Bregt (33)
  2. razred, sada 3. – Ena Jandrašic (50 knjiga), Iva Petrović (43), Vida Klasan i Leon Filip Razman (40)
  3. razred, sada 4. – Maria Milanović Vugrač (72 knjige), Leona Salajpal (62), Maja Horvatić (57)
  4. razred, sada 5. – Tera Lacković (31 knjiga), Klara Kovačić (27), Petar Lovasić (22)

www.sjever.hr/koprivnica.hr 11.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.