Now Reading:
Koji su sljedeći potezi u Međimurskoj županiji? Grivec nije uvjeren u krivicu Posavca, no spreman je preuzeti vodstvo
Full Article 2 minutes read

Koji su sljedeći potezi u Međimurskoj županiji? Grivec nije uvjeren u krivicu Posavca, no spreman je preuzeti vodstvo

Povodom jučerašnjeg uhićenja sada već bivšeg župana Matije Posavca i informacija o njegovoj ostavci koje su se jutros pojavile u medijima, Međimurska županija sazvala je konferenciju za medije na kojoj se okupljenim novinarima obratio dosadašnji zamjenik župana Josip Grivec.

Grivec je prije svega istaknuo kako nikako nije sretan zbog razloga sazivanja ove konferencije, a to je zaprimanje obavijesti od USKOK-a o ostavci sada već bivšeg župana Matije Posavca.

Spreman sam do izbora preuzeti upravljanje Županijom i mislim da u ovom trenutku ne mogu ništa drugo dodati. Županija funkcionira normalno i tako će i nastaviti – rekao je Grivec novinarima.

Na njihova pitanja o bivšem županu, dosadašnji zamjenik Grivec odgovorio je kako se s Posavcem nije ni čuo ni vidio, sve ovo ga je iskreno šokiralo, a on osobno nije uvjeren u njegovu krivicu, no cijelu situaciju ne želi komentirati.

Idući potezi u Županiji ovise o Vladi i o rokovima u kojima će raspisati prijevremene izbore za novog župana, a Grivec je rekao kako ne zna o kojim zakonskim rokovima je riječ jer ovo nije nikako očekivao.

Kako kaže, sve što zna, zna iz medija tako da nije mogao odgovoriti niti na pitanje je li još netko iz Županije osumnjičen, kao ni gdje je bivši župan trenutno. Rekao je samo kako na takva pitanja ne želi ni odgovarati jer će se Posavec vjerojatno sam obratiti medijima kada bude mogao ili želio.

-Mogu samo ponoviti da će Županija i dalje normalno funkcionirati te da naše službe rade kao što su i radile do sada – rekao je Grivec.

Novinari su ga pitali i o trenutnoj atmosferi u Županiji na što je Grivec rekao kako je svima izuzetno žao zbog ove situacije. Ipak, naglasio je, niti jedan protokolarni događaj za sad nije odgođen, a tako će i ostati.

-Županija mora funkcionirati i funkcionirat će i dalje, tako je to ustrojeno da nitko od nas nije nezamjenjiv – zaključio je.

tklopotan / www.sjever.hr
11.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.