Now Reading:
Subotom od 13 sati nema više naplate parkiranja u Varaždinu – jedna je od odluka maratonskog vijeća od 9 sati Grada Varaždina
Full Article 2 minutes read

Subotom od 13 sati nema više naplate parkiranja u Varaždinu – jedna je od odluka maratonskog vijeća od 9 sati Grada Varaždina

U četvrtak je održana druga sjednica Gradskog vijeća grada Varaždina, a vijećnici i vijećnice raspravljali su čak 9 sati. Gradonačelnik Neven Bosilj dao je svoj rezime ove maratonske sjednice, točaka o kojima se raspravljalo i najvažnijih odluka koje su donesene.

Bosilj je tako naglasio da je na Gradskom vijeću donesena vrlo bitna odluka o stipendiranju studenata prvih godina deficitarnih zanimanja, a uvedena je i nova regulacija naplate parkiranja.

Subotom poslije 13 sati više neće biti naplate parkinga, a u tjednu će u trećoj zoni, u kojoj se nalazi 40 posto parkirališta, naplata biti samo do 15 sati. Odluka o naplati parkiranja stupiti će na snagu kroz nekoliko dana – pojasnio je gradonačelnik.

Također, na Vijeću je donesena odluka o smanjenju broja gradskih upravnih odluka, a Grad Varaždin će ih od sada imati samo četiri.

Nadzorni odbor Čistoće donio je odluku o smjeni direktora s 27. rujnom i u tom periodu će biti predstavljeni programi svih koji su se prijavili na natječaj. Isti način primijenit će se i u gradskoj tvrtki Parkovi. Do 30. rujna morati će se objaviti natječaj koji će biti otvoren 30 dana – rekao je Bosilj.

Naglasio je kako Grad Varaždin očekuju dvije važne investicije. To su Kulturni centar u Kućanu i dječji vrtić u Hrašćici.

-Lovili smo rokove jer nas za ova dva projekta nisu dočekali gotovi projekti. Vjerujem da ćemo s oba proći – zaključio je.

tklopotan / www.sjever.hr
11.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.