Now Reading:
Gradonačelnik Škvarić otvorio filatelističku izložbu: Zahvaljujući poštanskim markama svijet se upoznao s našom kulturom!
Full Article 1 minutes read

Gradonačelnik Škvarić otvorio filatelističku izložbu: Zahvaljujući poštanskim markama svijet se upoznao s našom kulturom!

Uoči otvaranja 25. Međunarodnog festivala čipke, u pavlinskom je samostanu u Lepoglavi otvorena filatelistička izložba Kluba filatelista Varaždin.

Na izložbi je predstavljena retrospektiva filatelističkih izdanja koja su pratila dosad održanih 25 festivala čipke u Lepoglavi, a prema riječima Josipa Jelenečkog, organizatora ove izložbe, dio je to bogatog opusa koji je značajno pridonio predstavljanju Međunarodnog festivala čipke i Lepoglave u svijetu.

-Svih je proteklih održanih festivala čipke u Lepoglavi u svijet poslano više od 120.000 dopisnica i omotnica koje su odaslale poruke i informacije o festivalu i grad koji se, zahvaljujući svojoj kulturi i tradiciji, može nazivati Dubrovnik sjevera – poručio je Jelenečki otkrivši i da su u svijet odaslani i milijuni poštanskim markica upravo s lepoglavskim motivima.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić istaknuvši da lepoglavska čipka i poštanske marke imaju nešto zajedničko.

-Ma koliko tanka bila nit lepoglavske čipke ona ima veliku snagu povezivanja ljudi i krajeva. Isto tako, ma koliko bila mala poštanska marka ona ima moć prenošenja informacija svijetom koji se zahvaljujući upravo poštanskim markama upoznao s našom kulturom i tradicijom – rekao je Škvarić.

www.sjever.hr
11.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.