Now Reading:
GRAĐANI ODAHNULI Konačno uhićen i drugi Rumunj, opasnosti više nema
Full Article 2 minutes read

GRAĐANI ODAHNULI Konačno uhićen i drugi Rumunj, opasnosti više nema

Varaždinska je policija objavila da je jutros konačno uhićen i drugi od dvojice Rumunja koji su u četvrtak provalili u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu.

Naime, na Međunarodni granični prijelaz Gola, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, pješice je jutros došao 44-godišnji državljanin Rumunjske za kojim je Policijska uprava varaždinska raspisala potragu.

Muškarac je uhićen, a u tijeku je kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će 44-godišnjaka predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Podsjetimo, on je zajedno s 25-godišnjakom, također rumunjskim državljaninom, u četvrtak, 2. rujna oko 1 sat, provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su ukrali veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme.

U traganje za provalnicima žurno su nakon dojave zaštitara, uključene sve raspoložive ophodnje Policijske uprave varaždinske, a nakon što su policijski službenici na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu uočili njihovo vozilo i izašli iz službenog vozila kako bi provjerili njihov identitet, vozač je stavio vozilo u pogon i krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i udalji se s mjesta zaticanja.
Jedan od policajaca ispalio je hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu.

Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin. Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili vozilo i pobjegli u obližnja polja kukuruza.

U traganje za Rumunjima odmah su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije. Mlađi je muškarac pronađen i uhićen istog dana, a potraga za 44-godišnjakom urodila je plodom tek jutros.

Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do današnjeg dana, kad je i uhićen.

www.sjever.hr
04.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.