Now Reading:
Ludbreg: Zadruga Varaždinski cvijet otvorila novi poslovni prostor, prisustvovao i župan Stričak
Full Article 2 minutes read

Ludbreg: Zadruga Varaždinski cvijet otvorila novi poslovni prostor, prisustvovao i župan Stričak

U Ludbregu je otvoren novi poslovni prostor poljoprivredno cvjećarske zadruge ‘Varaždinski cvijet’, čije je sjedište u Malom Bukovcu.

U zadrugu je upisano devet OPG-a, proizvođača cvijeća, koji godišnje proizvedu preko dva milijuna presadnica na preko 30 tisuća kvadrata zatvorenog i sto tisuća kvadrata otvorenog prostora, a nove će prostore koristit kao uredske i skladišne za reprometerijal.

Upraviteljica Zadruge Ivane Matijašec pojasnila je kako je zemljište kupljeno 2018. godine, pri čemu je u uređenje i izgradnju poslovnih prostora uloženo je 1.700.000 kuna, te je zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli da ostvare svoj cilj i izgrade svoje prostore.

Župan Anđelko Stričak kazao je kako se Županija iznimno ponosi cvjećarstvom, bogatom tradicijom i uzgojem, a posebno činjenicom da se na ovaj kraj odnosi čak 60 posto ukupne hrvatske proizvodnje cvijeća te pohvalio vodstvo zadruge.

Podršku radu Zadruge dali su i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić, načelnici općina Mali Bukovec i Vidovec, Darko Marković i Bruno Hranić te predsjednica općinskog vijeća Velikog Bukovca Jasenka Zdelar koji su pohvalili upornost i izdržljivost zadrugara, dosadašnja postignuća, ažurnost u isporuci cvijeća u Hrvatskoj i susjednim zemljama te kontinuirana ulaganja i stalna usavršavanja u proizvodnji te modernizaciji proizvodnih pogona.

Zadruga „Varaždinski cvijet“  snabdijeva cvijećem velike tržne centre u Hrvatskoj (Lidl, Spar, KTC i Eurospin) i u Sloveniji (Eurospin, OBI, TUŠ Jager) kao i niz Vrtnih centara u cijeloj Hrvatskoj.

Varaždinska županija je kroz zadnje četiri godine rad Poljoprivredne cvjećarske zadruge sufinancirala s 362.787,69 kuna. Sredstva su korištena za nabavu kolica za transport cvijeća u trgovine, nabavu stroja za izradu jiffiya-papirport mašina, nabavu informacijsko-komunikacijske opreme, promidžbeni materijal te izradu internetskih stranica.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
03.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.