Now Reading:
Oni su bili „najopakiji” na 5. Opakoj utrci na Čevu
Full Article 2 minutes read

Oni su bili „najopakiji” na 5. Opakoj utrci na Čevu

U subotu je održana 5. “Opaka” utrka, a prema riječima organizatora, ovaj mali jubilej opet je ispao “opako” dobro, baš kao i uvijek, a možda i “najopakije” dosad.

Bez obzira na veliku vrućinu i ekstremne uvjete, na samom startu kod Caffe bara City u Završju Podbelskom, ove godine se okupila rekordna brojka od 150 “opakih” trkača koji su se morali “ohladiti” s 2 litre gemišta do cilja. Bilo je ekstremno vruće, ali uz hladan gemišt očito se nekako dalo izdržati.

O interesu za ovogodišnju utrku najbolje govori podatak da su u samo dva dana od otvorenja prijava, već morale biti zatvorene zbog popunjavanja maksimalnog limita, a i “kapaciteta” Čeva te oko same organizacije ove jedinstvene utrke. Svi sudionici utrke su, osim gemišta i roštilja, dobili unikatne finišerske medalje i dri fit majicu s motivom utrke.

Anica Lacković opet “najopakija”

U ukupnom plasmanu kod žena najbolja i “najopakija” te ujedno i pobjednica ovogodišnje utrke je prošlogodišnja pobjednica Anica Lacković kojoj je za pobjedu uz 2 litre popijenog gemišta od starta kod Citya pa do križa na vrhu Čeva (2,7 km) trebalo 30:59. Anica je ovom pobjedom postala jedina koja je za sada triput pobijedila i to tri godine za redom.
Drugo mjesto osvojila je Viktorija Horvat (SRD 315 Sjeverozapad) u vremenu 36:06 dok je 3. mjesto osvojila Jasenka Šimunčić u vremenu 38:21.

Jurica Škrlec “najopakiji” s novim rekordom staze – 19:43

Kod muškaraca najbolji je ove godine bio pobjednik utrke od prije dvije godine, Jurica Škrlec kojemu je za pobjedu trebalo rekordnih i nevjerojatnih 19:43. Ovo je izniman rezultat da se trči samo “čista” utrka, a s popijenih 2 litre gemišta uopće da ne pričamo. Očito Jurici osim trčanja odlično ide i ispijanje gemišta jer ovo je zaista izniman rezultat.
Velika čestitka ide i drugoplasiranom Draganu Kramaru (ISTRun) koji je također trčao brže od starog rekorda i istrčao odličnih 21:41. On je čak iz Pule “potegnuo” da bude najbolji, ali ovaj put se ipak morao zadovoljiti 2. mjestom.

Velika čestitka također ide i domaćem predstavniku iz Gačica – Jurici Ratkaju koji je očito iznenadio mnoge i osvojio odlično 3. mjesto istrčavši ovu iznimno tešku stazu u vremenu 22:37.

www.sjerver.hr
16.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.