Now Reading:
OD DANAS BRŽI ULAZAK U BOLNICU Ravnatelj Kudelić: Za osobe s COVID potvrdama, trijaža se ubrzava i izmješta!
Full Article 2 minutes read

OD DANAS BRŽI ULAZAK U BOLNICU Ravnatelj Kudelić: Za osobe s COVID potvrdama, trijaža se ubrzava i izmješta!

Kao što smo već najavili, Opća bolnica Varaždin od danas omogućuje osobama s EU digitalnim COVID potvrdama brži ulazak u bolnicu.

Naime, od danas, 16. kolovoza, u varaždinskoj Općoj bolnici omogućena je provjera COVID potvrda s QR-kodom pa će osobe koje imaju ovu potvrdu moći brže i jednostavnije doći do zdravstvenih usluga dok će se osobe koje nemaju potvrdu morati i dalje javljati na trijažno mjesto.

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić dodatno je pojasnio kako će funkcionirati primjena EU digitalnih COVID putovnica.

-Postupak trijaže na postojećem trijažnom punktu podrazumijeva mjerenje temperature i uzimanje epidemiološke anamneze. Uz COVID putovnicu taj postupak se ubrzava i pojednostavljuje, a razina sigurnosti se diže na dodatni nivo – rekao je Kudelić i dodao kako imatelji ove potvrde ne prolaze trijažni punkt već će se za njih trijaža provoditi direktno na upisnim šalterima.

Objasnio je i da se na ulazima u zgrade bolnice nalaze infracrvene kamere koje mjere temperaturu, a temperatura će se mjeriti na samim šalterima.

Skeniranjem COVID putovnice dobiva se siguran i točan podatak o preboljenju bolesti, cijepljenju ili o eventualnom recentnom testiranju. Dakle, možemo reći da je, za imatelje COVID potvrde, trijaža izmještena i da se ubrzava jer potvrde daju većinu podataka koji su ekvivalent epidemiološkoj anamnezi – napomenuo je Kudelić.

Osobe koje nemaju EU digitalnu COVID potvrdu i dalje će se morati javiti na trijažno mjesto, a ravnatelj Kudelić naglasio je kako je ovaj postupak u skladu s trenutnim smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i da će se sve važeće mjere primjenjivati i dalje.

Posebno je istaknuo kako trijaža, koju prolazi i osoblje, nije ukinuta već se za imatelje COVID putovnice ubrzava postupak.

Naglasivši kako COVID putovnicu mogu imati osobe koje su cijepljene, nedavno testirane ili su pak nedavno preboljele koronavirus, rekao je da Opća bolnica Varaždin vodi evidenciju cijepljenog zdravstvenog osoblja te da se u svakom trenutku zna koje osobe su cijepljene, a koje nisu.

Ravnatelj se dotaknuo i trenutne situacije u varaždinskoj bolnici te istaknuo kako su imali period od 11 dana kada nije bilo nijednog hospitaliziranog pacijenta pozitivnog na koronavirusom.

-Trenutno imamo četiri bolesnika na liječenju sa srednje teškom kliničkom slikom, a zasad nemamo niti jednu osobu na respiratoru – rekao je Kudelić.

tklopotan / www.sjever.hr
16.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.