Now Reading:
I ovog vikenda na koprivničko-križevačkom području sankcioniran velik broj prekršaja – evo koliko je promila imao rekorder
Full Article 1 minutes read

I ovog vikenda na koprivničko-križevačkom području sankcioniran velik broj prekršaja – evo koliko je promila imao rekorder

Kako je izvijestila PU koprivničko-križevačka, tijekom vikenda provodio se pojačani nadzor prometa prilikom čega su sankcionirana čak 182 prometna prekršaja.

29 prekršaja odnosi se na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 75 na prekoračenje dopuštenih brzina, 27 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva i autosjedalica, dva na nepropisno korištenje mobitela te tri na upravljanje vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Uz to, utvrđen je i prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća brzina kretanja vozila evidentirana je u subotu u prijepodnevnim satima na državnoj cesti u Velikoj Mučnoj kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 107 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u večernjim satima kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila u Koprivnici koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,76 promila.

Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u petak u večernjim satima u Novigradu Podravskom. 22-godišnji vozač traktora upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila.

www.sjever.hr
16.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.