Now Reading:
Zagrebačka županija peta prema broju poduzetnika i treća po broju zaposlenika, a u jednome je apsolutni hrvatski rekorder
Full Article 1 minutes read

Zagrebačka županija peta prema broju poduzetnika i treća po broju zaposlenika, a u jednome je apsolutni hrvatski rekorder

U odnosu na druge županije, Zagrebačka je visokoplasirana po nizu pokazatelja, piše Poslovni.hr.

Tako zauzima peto mjesto prema broju poduzetnika, treće po broju zaposlenika i drugo prema ukupnim prihodima i ostvarenoj neto dobiti.

S najvećim ukupnim prihodom od 6,1 milijardu kuna u 2020. te s najvećim brojem zaposlenika – 2377, Lidl Hrvatska iz Velike Gorice zadržao je dominantnu ulogu među poduzetnicima Zagrebačke županije, a najveći izvoznik bilo je društvo Hospira Zagreb iz Prigorja Brdovečkog.

Podaci Fine za pandemijsku 2020. godinu pokazuju dobru sliku gospodarstva Zagrebačke županije koja je bila sjedište za 9258 poduzetnika i za 3,3 posto više zaposlenih nego u 2019. godini – njih 63.044.

Prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 6.144 kune što u odnosu na 2019. predstavlja rast od 2,7 posto te 2,9 posto u odnosu na prosjek poduzetnika na razini Hrvatske.

Prema obrađenim GFI za 2020. poduzetnici ove županije ostvarili su 0,1 posto više ukupnih prihoda u odnosu na 2019., a ono glavno prema čemu Zagrebačka županija drži hrvatski rekord je pokazatelj produktivnosti rada mjerenim odnosom neto dobiti i broja zaposlenih.

www.sjever.hr / Poslovni.hr
03.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.