Now Reading:
JOVEV I NEDIĆ=ŽLICE I GITARA: Dvojac koji mijenja pogled na svijet koji nas okružuje!
Full Article 2 minutes read

JOVEV I NEDIĆ=ŽLICE I GITARA: Dvojac koji mijenja pogled na svijet koji nas okružuje!

Njih su se dvoje zapravo oduvijek znali, više ili manje, za ovu priču nije ni bitno. Ono što je važno je da su kao prst i nokat ili lonac i poklopac. Oni su suvremeni trubaduri koji vam kroz brehtijansku začudnost postavljaju konkretna pitanja, nekad na njih daju odgovor, a nekad zapakiraju i koju laž!

„Uzmeš laž i spakiraš ju lijepo, plasiraš ju naivnom i slijepom”

Dijelom cabaret, dijelom epski teatar čije je glavno sredstvo V-efekt (Verfremdungseffekt) kojim razbijaju granice između publike i glumaca, pa publika postaje aktivan sudionik cijele priče, nastao je na temelju njihovoga ispita iz glume na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Radeta Šerbedžije.

Mario Jovev i Nikola Nedić – čudna su im prezimena. To su dvije persone koje na svjetlo dana iznose svoje prljavo rublje, a u tome je čar: nitko u gledalištu nije ni etnički, ni etički čist, dakle svatko može razumjeti gdje je rupa u čarapi, praznina u trbuhu, rana u prsnom košu.

Jovev je žlice naučio svirati tijekom hospitalizacije iz dosade, mandolinu nešto kasnije. Nedić se s gitarom i cigaretom u ustima rodio. Oni su dvojac koji mijenja svijet – duhoviti, pametni, dovitljivi, tužni, ogoljeni, a proteklog su vikenda, u sklopu ovogodišnjeg HGF-a, zabočku krčmu Polanović obojili novim bojama! Kako je bilo? Pogledajte u nastavku u galeriji fotografija za koje je zadužen Matija Smuk!

mčaržavec/www.sjever.hr
03.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.