Now Reading:
Uređenje infrastrukture i izgradnja igrališta u Podgori Krapinskoj pred samim završetkom, Gregurović: Ovaj sportski kompleks će dobiti jedno novo lice, novo ruho, jednu novu vizuru!
Full Article 2 minutes read

Uređenje infrastrukture i izgradnja igrališta u Podgori Krapinskoj pred samim završetkom, Gregurović: Ovaj sportski kompleks će dobiti jedno novo lice, novo ruho, jednu novu vizuru!

Pred Gradom Krapinom je sami završetak još jednog velikog projekta. Naime, u sklopu projekta, pored postojećeg pomoćnog igrališta u Podgori, u procesu završnih radova je novo nogometno igralište s umjetnom travom.

Prema ugovoru s Hrvatskim nogometnim savezom, Grad Krapina bio je dužan izrealizirati radove iskopa, podloge, drenaže i opreme, a Hrvatski nogometni savez donirao je granulat, umjetnu travu i postavu iste. Riječ je o u uređenju infrastrukture i izgradnji igrališta u Sportsko-rekrecijskom centru u Podgori koji je godinama bio zapušten i devastiran.

Ovo će zdanje, kako je prilikom današnje konferencije naglasio i gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović, promijeniti kontekst ovog grada, središta Krapinsko – zagorske županije, a radovi se bliže samom kraju.

– Ono što nam je još preostalo od radova je postavljanje opreme, a sljedeći tjedan na red dolazi postavljanje rasvjete. U punom su jeku i radovi na izgradnji obilazne ceste od naselja Podgore prema centru grada, koja će zaokružiti sportski centar. Urediti će se postojeća cesta koja je u lošem stanju i ovaj sportski kompleks će dobiti jedno novo lice, novo ruho, jednu novu vizuru – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Plan Grada Krapine je da u narednih nekoliko godina obogati sportski centar s još nekoliko dodatnih sadržaja. Gregurović je istaknuo kako je Krapinsko – zagorska županija jedina koja nema zatvorenog teniskog terena za što će Grad Krapina također napraviti strateški plan kako bi se kroz određenu konstrukciju nadomak igrališta realizirao i taj projekt!

Predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije, Stjepan Merkaš izrazio je veliko zadovoljstvo napretkom i realizacijom ovog velebnog projekta koji će, kako je naglasio, biti veliki zaokret za nogomet u Krapinsko-zagorskoj županiji jer će, uz domaću djecu i školu Zagorca, dolaziti i djeca iz ostalih škola županijskog Nogometnog saveza.

– Trava je položena, počešljana, granulat je razasut i nedostaju još samo neki detalji kao što je opremanje igrališta golovima, mrežama i kućicama za rezervne igrače. Uz ovakve kvalitetne uvjete sigurno je da će nogometa u našoj županiji biti više. Naši nogometaši i talenti zaslužuju ovakvu infrastrukturu – rekao je predsjednik Merkaš.

Velika investicija vrijedna više od 5 milijuna kuna svečano će se otvoriti u drugoj polovici rujna.

www.sjever.hr
30.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.