Now Reading:
VIDEO Kolar na panel raspravi održivog upravljanja vodnim resursima i smart tehnologija: ”Već sada treba razmišljati kako zaštiti te resurse”
Full Article 1 minutes read

VIDEO Kolar na panel raspravi održivog upravljanja vodnim resursima i smart tehnologija: ”Već sada treba razmišljati kako zaštiti te resurse”

Župan Željko Kolar je u utorak, 20. srpnja 2021. godine, sudjelovao na konferenciji Vode 2021 – Održivo upravljanje vodnim resursima i smart tehnologija.

Cilj konferencije bio je raspraviti o aktualnim temama i problemima te zajednički artikulirati interese za daljnji napredak upravljanja vodnim bogatstvom. U glavnoj panel raspravi sudjelovali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, župan Virovitičko podravske županije Igor Andrović, predsjednik Fokusa Davor Nađi i Vesna Trbojević – načelnica Sektora djelatnosti javne vodoopskrbe i odvodnje u MINGOR-u. 

S obzirom da smo jedna od zemalja u Europi i svijetu koja ima najveće zalihe pitke vode, već sada treba razmišljati kako zaštiti te resurse i vjerujem da će Hrvatske vode i nadležno Ministarstvo pronaći odgovore na taj pitanja. Na sva ona izvorišta koja su moguća za eksploataciju, država bi trebala staviti rupu kako bi distributeri imali dovoljne količine vode. Mislim da Hrvatske vode to rade dobro – poručio je Kolar.

Konferenciju je organizirao časopis za komunalno gospodarstvo Komunal te se na njoj okupilo više od 100 predstavnika vodno-komunalnog sektora iz cijele Hrvatske i regije.

www.sjever.hr
21.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.